ALLMÄN KURS I NORRTÄLJE

Hem E Kurser E Allmän kurs i Norrtälje

Bli behörig på Allmän kurs i Norrtälje!

Allmän kurs i Norrtälje är en utbildning för vuxna som vill läsa in motsvarande gymnasiekurser. Det är CSN-berättigade heltidsstudier på dagtid. Du studerar mellan 1-3 år, beroende på vad du har för tidigare erfarenhet. Har du till exempel läst ett år på gymnasiet behöver du bara läsa två år på folkhögskola för att få din gymnasiebehörighet.

Hos oss studerar du i en lugn och kreativ miljö med din framtid i fokus. Vi lägger upp en personlig kursplan som är anpassad efter dina behov. Efter avslutad kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan, andra utbildningar eller komma ut i arbetslivet. Om du vill öva för högskoleprovet hjälper vi dig med det också.

Det här kommer du att studera:

  • Matematik
  • Svenska
  • Engelska
  • Historia
  • Samhällskunskap
  • Religion
  • Naturkunskap

 

Att studera på folkhögskola

Att studera på folkhögskola är inte som att studera på grundskola, gymnasium eller Komvux. Folkhögskolan är en helt egen studieform – här utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper. En stor del av undervisningen bygger på diskussioner och delaktighet. Med gemenskap och struktur vill vi inspirera dig till att växa tillsammans med andra.

Vi arbetar med varierande undervisningsmetoder. Enskilda arbeten varvas med grupparbeten och projektarbeten. Vi har inlämningsuppgifter och muntliga redovisningar. Då och då tar vi en paus från klassrummen och åker på studiebesök tillsammans.

 

Plats

Utbildningslokalen ligger centralt i Norrtälje på Stora brogatan 10, bara ett par minuters promenad från Norrtälje busstation. Här finns restauranger och butiker, caféer och det mesta annat du kan behöva.

Vi har samarbeten med Norrtälje kommuns mötesplats Kyrkogatan 8, där du som är mellan 16-24 år och som varken arbetar eller studerar kan hitta inspiration och tips om aktiviteter.

Kursfakta

Vi har just nu kö till utbildningen, därför kan vi inte anta fler sökande till vårterminen 2022. Ansökan till höstterminen 2022 kommer att öppna under våren.

Plats: Stora brogatan 10, Norrtälje

Kursstart, hösten 2021: 18 augusti

Sista ansökningsdag: Ansökan stängde den 1 juni 2021.

Antagningsvillkor: Personlig intervju, du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss.

Antagning: Två gånger per år (augusti och januari).

Ekonomi: Undervisningen kostar inget men vi tar ut en avgift på 800 kr per termin för att täcka kostnader för kopiering, internet och försäkring.

CSN: Studierna är studiemedelsberättigade.

Kontaktperson:
Anna Leander, kursansvarig
E-post: anna.leander@allmankurs.se
Telefon: 08-745 82 04

Direktnummer till Allmän kurs i Norrtälje: 070-241 28 11

Facebook

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 2

Kul och viktig kurs som ger ett sammanhang, kraft och inspiration att göra dom förändringar som är nödvändiga.

Kim, Ekohushåll – i teori och praktik

Citat 4

Den bästa terminen hittills i mitt liv!

Maria, Irländsk folkmusik

Citat 1

En kurs som visar en vägen inför resten av livet.

Jon, Irländsk folkmusik

Share This