OM OSS

Hem E Om oss

Välkommen till Väddö Folkhögskola!

Väddö folkhögskola är Stockholms läns äldsta folkhögskola och är belägen på en ö med fast broförbindelse över Väddö kanal.

Skolan ligger intill tätorten Älmsta, med god närservice. Väddö ligger tre mil norr om Norrtälje och tio mil från Stockholm, med bussförbindelse från Tekniska Högskolan.

På skolans internat finns plats för 47 elever. På skolområdet finns gym och bastu. I närområdet finns bibliotek, bank, butiker, friskis & svettis.

Trådlöst internet finns i alla undervisningslokaler.

Väddö folkhögskola är alkoholfri.

Skolan startades 1879 och drevs till en början av Stockholms läns landsting. År 2002 överfördes skolan tillsammans med Västerhaninge folkhögskola, som då bytte namn, till Stiftelsen Väddö Södertörn folkhögskolor. Detta innebär ett nära samarbete mellan skolorna.

Vad innebär det att bo på internatet?

Att bo på skolan är både stimulerande och berikande. Det innebär kontakter med olika slags människor, men det ställer också krav på samarbete och hänsyn. Studier, fritid och internat utgör en helhet med stort eget ansvarstagande.

Du får inte ta med husdjur, eftersom det finns allergier bland personal och studerande.

Hur fungerar elevdemokratin?

På skolan finns dels ett elevråd och dels ett kursråd med elevrepresentanter och representanter från olika personalkategorier. Varje kurs eller årskurs ansvarar tillsammans med klassföreståndaren/läraren för genomförande av respektive utbildning.

Vilka kan söka?

Skolan är till för dig som är 18 år eller äldre. Du kan t ex ha folkskola, grundskola, gymnasium eller arbetslivserfarenhet bakom dig. Till vissa kurser krävs högskolebehörighet. Väddö folkhögskola med sitt breda kursutbud och internat är ett självklart alternativ till annan vuxenutbildning.

Hur går antagningen till?

Ansökan till samtliga kurser skall vara skolan tillhanda på tider som anges för varje kurs. Alla sökande till långa kurser kallas till intervjuer.

 

Share This