OM OSS

Personuppgifts- och integritetspolicy

Här kan du ta del av personuppgifts- och integritetspolicyn som gäller för Stiftelsen Väddö och Södertörns folkhögskolor, som är Väddö folkhögskolas huvudman.
 

Vad är Dataskyddsförordningen (GDPR)?

Den 25 maj 2018 trädde Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation) i kraft över hela EU och ersatte den svenska Personuppgiftslagen (PuL). Den nya Dataskyddsförordningen innebär att du som individ får mer kontroll över dina personuppgifter och hur de används av dem du delar dem med. Kraven har också skärpts för hur företag och organisationer får hantera dina personuppgifter.

Som individ har man full äganderätt över sina personuppgifter och ibland kan du välja att ta tillbaka ditt medgivande för huruvida vi får lagra dina personuppgifter. Dessutom har du som privatperson rätten att med full insyn få ta del av vilka personuppgifter vi samlar in om dig, varför vi gör det och hur dessa hanteras.
 
Vad är en personuppgift?
All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet räknas enligt personuppgiftslagen som personuppgifter. Även bilder (foton) och ljudupptagningar på individer som behandlas i dator kan vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis IP-nummer, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

Här kan du ta del av den fullständiga personuppgifts- och integritetspolicyn för Stiftelsen Väddö och Södertörns folkhögskolor (244 kb, PDF)

 

Share This