ALLMÄN KURS DISTANS

Vi möter dig där du är!

Allmän kurs Distans är en flexibel och modern utbildning. Kursen vänder sig till dig som vill läsa in gymnasiekurser och bli behörig på ett flexibelt sätt. Utbildningen gäller CSN-berättigade heltidsstudier. Vi har inga schemalagda lektioner men erbjuder lärarledda lektioner i centrala Stockholm för de som vill. Under kursens gång kommer vi även ha 6 distansträffar per läsår. Träffarna är till för samtal, examinationer och redovisningar. Distansträffarna är obligatoriska och sker via videosamtal.

På Allmän kurs Distans är det du som bestämmer. Studera på den plats där du känner dig mest fokuserad på en tid som passar dig. Du får en personlig kursplan. Efter avslutad och godkänd kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan, andra utbildningar eller komma ut i arbetslivet. Om du vill öva för högskoleprovet hjälper vi dig med det också. Att närvara på de distansträffarna är en förutsättning för att få ut ditt omdöme.

I utbildningen ingår följande ämnen:

  • Matematik
  • Svenska
  • Engelska
  • Historia
  • Samhällskunskap
  • Religion
  • Naturkunskap

 

Det här behöver du

För att kunna studera på den här distanskursen behöver du ha tillgång till en dator med internetuppkoppling samt tid att avsätta ca 40 h/veckan för studier. Du behöver även ett Googlekonto, eftersom vi använder Google Classroom som plattform. Har du inget Googlekonto? Du kan enkelt skapa ett gratis konto på Googles hemsida.
 

Folkhögskolekurs på distans

Att studera en folkhögskolekurs är inte som att studera på gymnasiet eller på Komvux. Folkhögskolan är en egen studieform som bland annat baseras på frihet under ansvar. Detta är särskilt viktigt på våra distansutbildningar. Det är viktigt att du lämnar in dina uppgifter i tid. I utbildningen utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper.

 
Allmän kurs Distans på Väddö folkhögskola

Kursfakta

Kursstart: 4 januari 2021

Sista ansökningsdag: 15 december 2020
Ansökan för höstterminen 2021 öppnar i januari.

Nivå: Gymnasienivå

Distansträffar: Kursen har 6 distansträffar per läsår. Träffarna är obligatoriska och då har vi examinationer, redovisningar och diskussioner. Träffarna sker via videosamtal.

Längd: 1-3 år beroende på tidigare erfarenhet.

Omfattning: Heltid (100 %)

Antagningsvillkor: Personligt brev samt intervju, du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss. Intervjun går att genomföras via Skype.

Ansök: Din ansökan ska bestå av ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen, kopior av betyg och personbevis för studier.

Observera att eventuella utländska betyg behöver valideras. Läs mer om betygsvalidering på Universitets- och högskolerådets hemsida.

Kontaktperson: Susanne Hult, kursansvarig
Mobil: 0703-034812
E-post: susanne.hult@allmankurs.se

Ekonomi: Studierna kostar inget men vi tar ut en avgift på 800 kr/termin för att täcka administrativa kostnader.

CSN: Studierna är studiemedelsberättigade.

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Share This