ALLMÄN KURS DISTANS

Hem E Kurser E Allmän kurs Distans

Vi möter dig där du är!

Allmän kurs Distans vänder sig till dig som är studiemotiverad och som vill läsa in gymnasiekurser med målet att gå vidare till högre studier. Vi studerar på heltid och varvar självständiga studier med minst sex distansträffar per läsår.

På Allmän kurs Distans kan du studera på den plats och tid som passar dig. Vi har ett stort fokus på högre studier och självständigt arbete, vilket betyder att du som söker bör vara studiemotiverad. Under kursens gång får du en personlig kursplan som anpassas efter dina behov. Utbildningen är på heltid och du har möjlighet att söka studiemedel från CSN.

Vi har inga schemalagda lektioner men erbjuder lärarledda lektioner i centrala Stockholm för de som vill. Utöver detta har vi minst sex distansträffar per läsår. Ett träfftillfälle består oftast av fyra dagar efter varandra då vi samtalar, har examinationer och redovisningar. Distansträffarna är obligatoriska och sker via videosamtal.

I utbildningen ingår följande ämnen:

  • Matematik
  • Svenska
  • Engelska
  • Historia
  • Samhällskunskap
  • Religion
  • Naturkunskap

Vi jobbar även med deltagarinflytande och ger dig möjlighet att påverka på ett demokratiskt vis via skolrådet.

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan, andra utbildningar eller att komma ut i arbetslivet. Om du vill öva för högskoleprovet hjälper vi dig med det också. Att närvara på distansträffarna är en förutsättning för att få ut ditt omdöme.

 

Det här behöver du

För att kunna studera på den här distanskursen behöver du ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, fungerande kamera och mikrofon samt tid att avsätta ca 40 h/veckan för studier. Du behöver även ett Googlekonto, eftersom vi använder Google Classroom som plattform. Har du inget Googlekonto? Du kan enkelt skapa ett gratis konto på Googles hemsida.

 

Folkhögskolekurs på distans

Att studera på en folkhögskolekurs är inte som att studera på gymnasiet eller på Komvux. Folkhögskolan är en egen studieform som bland annat baseras på frihet under ansvar. Detta är särskilt viktigt på våra distansutbildningar. Det är viktigt att du lämnar in dina uppgifter i tid. Utbildningen bottnar i att lärandet utgår från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper.

 

Ansökan och antagning

Du ansöker till utbildningen digitalt via vår administrativa plattform Schoolsoft. Där loggar du in (eller skapar ett konto om du inte redan har ett) och följer sedan instruktionerna på skärmen för att skicka in din ansökan.

Till ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen. Du ska även bifoga kopior av betyg och personbevis för studier. Personbevis beställer du själv via Skatteverkets hemsida. Observera att eventuella utländska betyg behöver valideras. Du kan läsa mer om betygsvalidering på Universitets- och högskolerådets hemsida.

Det är skolan som bedömer dina förutsättningar för att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 
Allmän kurs Distans på Väddö folkhögskola

Kursfakta

Ansökan till höstterminen 2022 öppnar under våren

Kursstart: 18 augusti 2021

Sista ansökningsdag: Ansökan stängde den 2 september 2021.

Nivå: Gymnasienivå

Distansträffar: Kursen har minst sex distansträffar per läsår. Träffarna är obligatoriska och då har vi examinationer, redovisningar och diskussioner. Träffarna sker via videosamtal.

Längd: 1-3 år beroende på tidigare erfarenhet.

Omfattning: Heltid (100 %)

Antagningsvillkor: Personligt brev samt intervju, du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss. Intervjun genomförs digitalt via Microsoft Teams.

Ekonomi: Studierna kostar inget men vi tar ut en avgift på 800 kr/termin för att täcka administrativa kostnader.

CSN: Studierna är studiemedelsberättigade.

Kontaktperson: Susanne Hult, kursansvarig
Mobil: 0703-034812
E-post: susanne.hult@allmankurs.se

Facebook

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 4

Den bästa terminen hittills i mitt liv!

Maria, Irländsk folkmusik

Citat 2

Kul och viktig kurs som ger ett sammanhang, kraft och inspiration att göra dom förändringar som är nödvändiga.

Kim, Ekohushåll – i teori och praktik

Citat 1

En kurs som visar en vägen inför resten av livet.

Jon, Irländsk folkmusik

Share This