ALLMÄN KURS DISTANS

Hem E Kurser E Allmän kurs Distans E Deltagarcitat från Allmän kurs Distans

Deltagarcitat

Är du nyfiken på vad andra studerande tycker om Allmän kurs Distans? Här kan du läsa några citat från våra deltagare.

 

Det bästa beslutet jag har tagit

”Att äntligen våga ta tag i att få fullständig gymnasiekompetens i vuxen ålder är det bästa beslutet jag har tagit, utbildningen har öppnat helt nya karriärmöjligheter för mig. Min gymnasietid för drygt 20 år sedan präglades av både skoltrötthet och svårigheter med motivationen, men nu vill jag knappt att utbildningen ska ta slut.

Jag har lärt mig så mycket, tack vare utmanande och spännande uppgifter i alla ämnen och fin kontakt med både lärare och elever. Jag rekommenderar varmt den allmänna distanskursen på Väddö folkhögskola!”
– Amanda

 

Mattekursen

”Det är mycket viktigt att fokusera på mattekursen.”
– Daniela

 

Stor frihet

”Att studera på distans innebär verkligen en stor frihet och som småbarnsförälder har det passat mig otroligt bra. Jag har vuxit som människa och lärt mig ovärderliga kunskaper inför framtiden. Jag rekommenderar utbildningen varmt!”
– Linda

 

En personlig vinst är mitt nyfunna mod

”Jag studerar på Väddö folkhögskola, Allmän kurs Distans och är inne på min sista termin. Kurserna är kreativa, informativa men också personliga. Uppgifterna har varit varierande, alltifrån rent faktabaserade arbeten där det krävs research och källkritiskt tänkande, men också mer abstrakta uppgifter där det krävs inre research och personlig analys ifrån ens egna källor. Det har varit intressant att ha fått sätta mig in i ämnen som jag annars inte hade närmat mig, vilket har lett till en bättre uppfattning om vad jag är intresserad av.

Lärarna har förenklat när det känns svårt och jag har aldrig känt mig förbisedd, och förutom att vara behjälpliga under uppgiftens gång så ser dom även till att motivationen ska hållas uppe varje termin genom att vara uppmärksamma och lyssna av att allt känns okej, kommit med konkreta tips osv.
En personlig vinst är mitt nyfunna mod att våga prata i större grupper, inse att jag har något att säga samt få ta del av andras tankar och analyser vilket har berikat mina.

Allt detta har gjort det lättare för mig att föra mig allmänt i livet och den tjej som började augusti 2020 är inte den som slutar juni 2022. Jag är väldigt tacksam för detta och ser fram emot vad som väntar härnäst.”
– Erika

 

Lärarna är engagerade

”Väddö folkhögskolas distansutbildning har hjälpt mig att slutföra gymnasiet. Lärarna är engagerade och tar sig tid med eleverna här. Även fast det är på distans så läggs stort fokus på den sociala biten vilket märks på den trevliga atmosfären på utbildningen.

Jag kan efter mina tre år på denna utbildning rekommendera den till alla som vill studera gymnasiet på distans!”
– Hannes

 

Känner mig verkligen omhändertagen

”Jag verkligen uppskattat dessa två år hos er. Jag har lärt mig så mycket vilket jag är hundra på att jag inte hade lärt mig någon annanstans! Mötena har varit jättetrevliga och dialogerna online via Teams och Classroom har varit personliga.

Jag känner mig verkligen omhändertagen som elev hos er. Ärligt talat är jag lite ledsen att jag slutar. Vill på nåt sätt fortsätta läsa hos er för det har varit så himla kul!”
– Naramsin

 
Läs mer om utbildningen under Allmän kurs Distans – Kursinformation.

 

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 4

Den bästa terminen hittills i mitt liv!

Maria, Irländsk folkmusik

Citat 1

En kurs som visar en vägen inför resten av livet.

Jon, Irländsk folkmusik

Citat 3

De viktigaste kunskaperna jag någonsin har fått och aldrig en tråkig stund! Och då har jag gått 7 år på universitetet, så jag vet vad jag pratar om.

Salma, Ekohushåll – i teori och praktik