SKAPA DIG VIDARE – FÖRDJUPNING

För dig som vill fördjupa dig i kravlöst skapande, balans och meningsfullhet i vardagen

Skapa dig vidare – fördjupning är en fördjupning i de kunskaper du lärde dig i Skapa dig vidare. Du måste därmed ha gått Skapa dig vidare för att kunna gå denna fördjupningskurs. Kursen är en distansutbildning på halvtid med tre obligatoriska träffar på skolan.

Kursen vänder sig till dig som tidigare har gått Skapa dig vidare och som vill fördjupa dina kunskaper inom kreativt skapande och symbolarbete. Huvudlärare för Skapa dig vidare – fördjupning heter Johan Holmgren. Han är fysioterapeut och arkitekt, har studerat konst och har mångårig erfarenhet av traditionell yoga och meditation.

 

Kursinnehåll

Under kursen kommer vi fortsätta att måla (bland annat utifrån Vedic Art), skapa i lera och andra material, skriva olika texter och läsa berättelser. Vi fortsätter att använda oss av naturen som inspiration i skapandeprocessen men också som återhämtning och kraftkälla. Genom yoga för kropp och själ fördjupar vi relationen med vår fysiska och psykiska kropp, lär oss hur vi kan fortsätta ta hand om dem och bevara balansen utifrån ens egna unika behov. Även meditation, avslappningsövningar och stresshantering sker löpande under kursens gång.

Vid kursens slut får du ett kursintyg.

 

Fysiska träffar på Väddö folkhögskola

Vi ses på tre träffar på skolan med kravlöst skapande och utforskande som ledord. Deltagande i kursträffarna är obligatoriskt. Upplägget på träffarna kommer du att känna igen från Skapa dig vidare – varje träff består av tre dagar, onsdag till fredag, och varje träff har sitt eget fördjupande tema.
 

Datum för kursträffarna höstterminen 2021:

Träff 1: 15–17 september (ons-fre v. 37)
Träff 2: 20–22 oktober (ons-fre v. 42)
Träff 3: 1–3 december (ons-fre v. 48)

Samtliga kursträffar följer det här schemat:
Onsdagar: kl. 15.00–19.00
Torsdagar: kl. 08.30–16.30 (med egen ateljétid under kvällen)
Fredagar: 08.30–16.00

Kost och logi vid de fysiska träffarna kostar 1450 kr per träff (logi under två nätter, inkl. lakan och handduk, samt kost dag 1-3). Bor du i närheten av skolan kan du välja att betala enbart för kost vilket då kostar 630 kr per träff.

 

Distansundervisning mellan träffarna

Mellan träffarna arbetar du med din egen process i uppgifter som knyter an till träffarna och som ger dig fortsatt inspiration till en skapande, meningsfull vardag. Du delar reflektioner och skapelser med din grupp via vår kursplattform. Du läser utvalda böcker och kompendier enligt litteraturlistan (listan delas ut vid kursens start).

Arbetet mellan träffarna kan du lägga upp till stor del som du vill, men du behöver arbeta med vissa uppgifter en liten stund varje dag, exempelvis någon närvaro- eller avslappningsövning.

Du behöver ha tillgång till en dator eller motsvarande för att kunna delta i distansundervisningen.

 

Ansökan och antagning

Du ansöker till utbildningen digitalt via vår administrativa plattform Schoolsoft. Där loggar du in och följer sedan instruktionerna på skärmen för att skicka in din ansökan. Till din ansökan ska du skriva en motivering till varför du vill gå fördjupningskursen. Sista ansökningsdag är den 20 juni 2021. Antagningen sker löpande så kursplatserna kan bli fyllda innan sista ansökningsdag.

Det är skolan som bedömer dina förutsättningar för att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Välkommen till ännu en inspirerande termin tillsammans med oss!

 

Kursfakta

Kursstart: 23 augusti 2021. Uppstart via Zoom, kl. 10.00-14.00.

Kurslängd: 1 termin, 15 veckor (vecka 34–48)

Kursslut: 3 december 2021

Studietakt: Halvtid (50%) och på distans med 3 obligatoriska träffar på skolan.

Ansök senast: 20 juni 2021. Antagningen sker löpande så kursplatserna kan bli fyllda innan sista ansökningsdag.

Antagningskriterier: Du måste ha gått Skapa dig vidare innan du går den här fördjupningskursen samt skriva en motivering till varför du vill gå kursen.

Urval: Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

CSN: Kursen är CSN-berättigad.

Kostnad: Kost och logi vid de fysiska träffarna kostar 1450 kr per träff (logi under två nätter, inkl. lakan och handduk, samt kost dag 1-3).

Bor du i närheten av skolan kan du välja att betala enbart för kost vilket då kostar 630 kr per träff.

Kontaktperson: Malin Eriksson, kursansvarig
E-post: malin.eriksson@vaddo.fhsk.se

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Share This