SKAPA DIG VIDARE – FÖRDJUPNING

Hem E Kurser E Skapa dig vidare – fördjupning

För dig som vill fördjupa dig i kravlöst skapande, balans och meningsfullhet i vardagen

Skapa dig vidare – fördjupning är en fördjupning i de kunskaper du lärde dig i Skapa dig vidare. Du måste därmed ha gått Skapa dig vidare för att kunna gå denna fördjupningskurs. Kursen är en distansutbildning på halvtid med tre obligatoriska träffar på skolan.

Kursen vänder sig till dig som tidigare har gått Skapa dig vidare och som vill fördjupa dina kunskaper inom kreativt skapande och symbolarbete. Huvudlärare och kursansvarig för Skapa dig vidare – fördjupning heter Johan Holmgren. Han är legitimerad fysioterapeut och arkitekt, har studerat konst och har mångårig erfarenhet av traditionell yoga och meditation.

 

Kursinnehåll

Under kursen kommer vi fortsätta att måla (bland annat utifrån Vedic Art), skapa i lera och andra material, skriva olika texter och läsa berättelser. Vi fortsätter att använda oss av naturen som inspiration i skapandeprocessen men också som återhämtning och kraftkälla. Genom yoga för kropp och själ fördjupar vi relationen med vår fysiska och psykiska kropp, lär oss hur vi kan fortsätta ta hand om dem och bevara balansen utifrån ens egna unika behov. Även meditation, avslappningsövningar och stresshantering sker löpande under kursens gång.

Vid kursens slut får du ett kursintyg.

 

Kursträffar på Väddö folkhögskola

Den första träffen blir på kursstartsdagen den 10 januari. Det blir då en digital uppstartsdag på Zoom från ca 10.00-14.00 (observera att tiden kan förskjutas något). Efter det är det tre fysiska träffar på Väddö som gäller.

Under de tre kursträffarna på skolan har vi kravlöst skapande och utforskande som ledord. Deltagande i kursträffarna är obligatoriskt. Upplägget på träffarna kommer du att känna igen från Skapa dig vidare – varje träff består av tre dagar, onsdag till fredag, och varje träff har sitt eget fördjupande tema.
 

Datum för kursträffarna vårterminen 2022:

Digital uppstart: 10 januari, ca kl. 10.00-14.00 (måndag vecka 2)
Träff 1: 2/2 – 4/2 2022 (ons-fre vecka 5)
Träff 2: 9/3 – 11/3 2022 (ons-fre vecka 10)
Träff 3: 20/4 – 22/4 2022 (ons-fre vecka 16)

Samtliga kursträffar på skolan följer det här schemat:
Onsdagar: kl. 15.00–19.00
Torsdagar: kl. 08.30–16.30 (med egen ateljétid under kvällen)
Fredagar: 08.30–16.00

Kost och logi vid de fysiska träffarna kostar 1450 kr per träff (logi under två nätter, inkl. lakan och handduk, samt kost dag 1-3). Bor du i närheten av skolan kan du välja att betala enbart för kost vilket då kostar 630 kr per träff.

En kostnad för kursmaterial tillkommer också.

 

Distansundervisning mellan träffarna

Mellan träffarna arbetar du med din egen process i uppgifter som knyter an till träffarna och som ger dig fortsatt inspiration till en skapande, meningsfull vardag. Du delar reflektioner och skapelser med din grupp via vår kursplattform. Du läser utvalda böcker och kompendier enligt litteraturlistan (listan delas ut vid kursens start).

Arbetet mellan träffarna kan du lägga upp till stor del som du vill, men du behöver arbeta med vissa uppgifter en liten stund varje dag, exempelvis någon närvaro- eller avslappningsövning.

Du behöver ha tillgång till en dator eller motsvarande för att kunna delta i distansundervisningen.

 

Ansökan och antagning

Du ansöker till utbildningen digitalt via vår administrativa plattform Schoolsoft. Där loggar du in och följer sedan instruktionerna på skärmen för att skicka in din ansökan. Till din ansökan ska du skriva en motivering till varför du vill gå fördjupningskursen. Sista ansökningsdag är den 21 november 2021. Antagningen sker löpande så kursplatserna kan bli fyllda innan sista ansökningsdag.

Det är skolan som bedömer dina förutsättningar för att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Välkommen till ännu en inspirerande termin tillsammans med oss!

Kursfakta

Ansökan till höstterminen 2022 öppnar under våren

Kursstart: 10 januari 2022. Uppstart via Zoom, kl. 10.00–14.00.

Kurslängd: 1 termin, 15 veckor (vecka 2–16)

Kursslut: 22 april 2022

Ansök senast: 21 november 2021
Antagningen sker löpande så kursplatserna kan bli fyllda innan sista ansökningsdag.

Studietakt: Halvtid (50%) och på distans med 3 obligatoriska träffar på skolan.

Antagningskriterier: Du måste ha gått Skapa dig vidare innan du går den här fördjupningskursen samt skriva en motivering till varför du vill gå kursen.

Urval: Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

CSN: Kursen är CSN-berättigad.

Kostnad: Kost och logi vid de fysiska träffarna kostar 1450 kr per träff (logi under två nätter, inkl. lakan och handduk, samt kost dag 1-3).

Bor du i närheten av skolan kan du välja att betala enbart för kost vilket då kostar 630 kr per träff.

En kostnad för kursmaterial tillkommer också.

Kontaktperson: Johan Holmgren, kursansvarig och huvudlärare
E-post: johan.holmgren@vaddo.fhsk.se

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 1

En kurs som visar en vägen inför resten av livet.

Jon, Irländsk folkmusik

Citat 3

De viktigaste kunskaperna jag någonsin har fått och aldrig en tråkig stund! Och då har jag gått 7 år på universitetet, så jag vet vad jag pratar om.

Salma, Ekohushåll – i teori och praktik

Citat 2

Kul och viktig kurs som ger ett sammanhang, kraft och inspiration att göra dom förändringar som är nödvändiga.

Kim, Ekohushåll – i teori och praktik

Share This