• Allmän kurs Distans

  Vårterminen 2024

  Allmän kurs Distans vänder sig till dig som är studiemotiverad och som vill läsa in gymnasiekurser med målet att gå vidare till högre studier. Vi studerar på heltid och varvar självständiga studier med digitala kursträffar. Välkommen med din ansökan!

  Ansök
 • Allmän kurs i Norrtälje

  Allmän kurs i Norrtälje

  Vårterminen 2024

  Allmän kurs i Norrtälje är en heltidsutbildning för dig över 18 år som vill läsa in motsvarande gymnasiekurser för att bli behörig till högre studier. Du studerar mellan 1–3 år, beroende på vad du har för tidigare erfarenhet. Har du till exempel läst ett år på gymnasiet behöver du bara läsa två år på folkhögskola för att få din högskolebehörighet. Utbildningen är CSN-berättigad och vi studerar på dagtid. Välkommen!

  Ansök
 • Akvaponiingenjör – YH-utbildning

  Höstterminen 2023

  Yrkeshögskoleutbildningen till akvaponiingenjör är helt unik i sitt slag i Sverige. Denna 2-åriga utbildning leder till ett yrke som odlingsspecialist inom akvaponiska system.

 • Ayurveda för alla

  Höstterminen 2024

  Ansökan till HT24 öppnar under våren 2024

  Ayurveda för alla är en kurs i hälsans tecken. Tyngdpunkten är ett holistiskt synsätt där hela människan får sitt utrymme. Genom det mångtusenåriga medicinska systemet ayurveda ges du möjlighet att utforska dig själv och din väg till hälsa, samt att hitta kraft och balans i din vardag. Kursen är en distansutbildning på halvtid med fyra obligatoriska träffar på skolan.

 • Barn och fritid

  Höstterminen 2023

  Ansökan är stängd

  Barn och fritid är en yrkesinriktad utbildning för dig som vill arbeta som barnskötare på förskola eller på fritidshem. Utbildningen består av lärarledda lektioner, handledning, workshop samt arbetspraktik och ges i centrala Kista.

 • Ekohushåll – i teori och praktik

  Vårterminen 2024

  Halvtidsutbildningen Ekohushåll – i teori och praktik introducerar dig till ekohushållningens många olika kunskaper. Med handkraft ämnar kursen skapa nya kulturella värden att möta dagens utmaningar med – att gå från konsument till producent. Kursen ges på semidistans mellan februari och november med åtta platsträffar, åtta kortare digitala träffar samt en 1–2 dagars studieresa.

  Ansök
 • Humanistisk socialpedagog 2 år

  Vårterminen 2025

  Ansökan till VT25 öppnar under sommaren 2024

  Humanistisk socialpedagog är en 2-årig distansutbildning för dig som har yrkeserfarenhet från området men som saknar adekvat utbildning. Vi kombinerar hemuppgifter med platsträffar på Väddö folkhögskola i Roslagen.

 • Irländsk folkmusik

  Vårterminen 2024

  Har du spelat ditt melodiinstrument i minst två år och är nyfiken på irländsk folkmusik? På Irländsk folkmusik får du fördjupa dig inom genren under en termin. Kursen är på halvtid (50%) och ges via en kombination av platsträffar på Väddö folkhögskola, distansstudier och online-lektioner. Välkommen!

  Ansök
 • Kreativitetens nycklar

  Vårterminen 2024

  Kreativitet handlar om förmågan att tänka utanför lådan, att ge uttryck för drömmar och längtan, skapande och mycket mer. Kursen syftar till att utforska vad kreativitet faktiskt är, att omsätta kreativitet i praktiken och att våga göra det du vill. Kursen ges på halvtid och på distans, kombinerat med fyra närträffar på skolan.

  Ansök
 • Polisförberedande utbildning

  Höstterminen 2024

  Polisförberedande utbildning är för dig som vill förbereda dig för vidare studier på polisprogrammet. Vi studerar på heltid under 40 veckor på plats på Väddö folkhögskola. Utbildningen har ett samarbete med polisprogrammet på bland annat Umeå universitet.

  Ansök
 • Skapa dig vidare

  Vårterminen 2024

  Skapa dig vidare är en distansutbildning på halvtid med fyra obligatoriska platsträffar. Under kursen får du lära dig om kreativt skapande, ayurveda (indisk medicin) och somatisk yoga för personlig utveckling och återhämtning. Du behöver inga förkunskaper. Välkommen!

  Ansök
 • Skapa dig vidare – fördjupning

  Vårterminen 2024

  Skapa dig vidare – fördjupning är en kurs där du fördjupar dig i de kunskaper du lärde dig på Skapa dig vidare. Du ges möjlighet att fördjupa relationen med dig själv ytterligare samt hitta mer balans, glädje och meningsfullhet i tillvaron, med än mer fokus på att förankra kunskaperna i vardagen. Kursen är en distansutbildning på halvtid med tre obligatoriska platsträffar på skolan.

  Ansök
 • Svampkonsulent

  Vårterminen 2024

  Svampkonsulent är en yrkesinriktad utbildning för dig som har grundläggande dokumenterad kunskap om svamp och som vill fördjupa dig inom ämnet. Vi studerar på halvtid under 33 veckor och på semidistans med tre platsträffar på Väddö folkhögskola. Efter fullföljd utbildning ska du självständigt kunna förmedla säker och aktuell svampkunskap mot exempelvis allmänhet, myndigheter, media och sjukvård.

  Ansök
 • SMF

  Väddö folkhögskola, i samarbete med Arbetsförmedlingen, inbjuder till en spännande och utvecklande 13 veckors SMF-kurs. Du ansöker till kursen via Arbetsförmedlingen.

 • Teater- och skådespelarlinjen

  Höstterminen 2024

  Teater- och skådespelarlinjen är en utbildning för dig som är nyfiken på scenisk gestaltning och som vill närma dig området på ett prestationslöst och tillåtande sätt. Vi studerar på heltid under 40 veckor på plats på Väddö folkhögskola i natursköna Roslagen.

  Ansök
 • Yogalärarutbildning med mindfulness

  Höstterminen 2024

  Ansökan till HT24 öppnar under våren 2024

  Yogalärarutbildning med mindfulness är en ettårig heltidsutbildning där möjlighet finns att bo på Väddö folkhögskola alternativt på annan ort. Utbildningen organiseras kring närträffar och hybridträffar på skolan samt regelbunda onlinemöten och distansuppgifter. Under kursen varvas teori med praktik och du får möjlighet att bygga en grund som yogalärare samt utvecklas i yrkesrollen.