• Allmän kurs Distans

  Höstterminen 2024

  Allmän kurs Distans vänder sig till dig som är studiemotiverad och som vill läsa in gymnasiekurser med målet att gå vidare till högre studier. Vi studerar på heltid och varvar självständiga studier med fjärrundervisning, digitala kursträffar och studiebesök. Välkommen med din ansökan!

  Ansök
 • Allmän kurs i Norrtälje

  Allmän kurs i Norrtälje

  Höstterminen 2024

  Allmän kurs i Norrtälje är till för dig som vill läsa in motsvarande gymnasiekurser för att bli behörig till högre studier, till exempel på yrkeshögskola eller på universitet. Vi studerar på heltid i centrala lokaler i Norrtälje. Du som vill kan välja inriktningen Egen beredskap och lära dig om krishantering samtidigt som du studerar de behörighetsgivande ämnena.

  Ansök
 • Akvaponiingenjör – YH-utbildning

  Höstterminen 2024

  Ansökan är stängd

  Yrkeshögskoleutbildningen Akvaponiingenjör är tvååriga och omfattar 400 yrkeshögskolepoäng. Utbildningen är bred och leder till yrket som odlingsspecialist inom akvaponiska system men du kan även jobba inom bland annat växthusnäringen, akvakultur och grönsaksodling.

 • Ayurveda för alla

  Höstterminen 2024

  Ansökan är stängd

  Ayurveda för alla är en kurs i hälsans tecken. Grunden är ett holistiskt synsätt där hela människan får sitt utrymme. Genom det mångtusenåriga medicinska systemet ayurveda ges du möjlighet att utforska dig själv och din väg till hälsa, samt att hitta mer kraft och balans i din vardag. Kursen är en distansutbildning på halvtid med fyra obligatoriska platsträffar på skolan. Du behöver inga förkunskaper men ett intresse för personlig hälsa.

 • Barn och fritid

  Höstterminen 2024

  Barn och fritid är en yrkesinriktad utbildning för dig som vill arbeta som barnskötare på förskola eller på fritidshem. Utbildningen består av lärarledda lektioner, handledning, workshop samt arbetspraktik och ges i centrala Kista.

  Ansök
 • Ekohushåll – i teori och praktik

  Vårterminen 2024

  Ansökan är stängd

  Halvtidsutbildningen Ekohushåll – i teori och praktik introducerar dig till ekohushållningens många olika kunskaper. Med handkraft ämnar kursen skapa nya kulturella värden att möta dagens utmaningar med – att gå från konsument till producent. Kursen ges på semidistans mellan februari och november med åtta platsträffar, åtta kortare digitala träffar samt en 1–2 dagars studieresa.

 • Humanistisk socialpedagog 2 år

  Vårterminen 2025

  Humanistisk socialpedagog är en 2-årig distansutbildning för dig som har yrkeserfarenhet från området men som saknar adekvat utbildning. Vi kombinerar hemuppgifter med platsträffar på Väddö folkhögskola i Roslagen.

  Ansök
 • Irländsk folkmusik

  Höstterminen 2024

  Ansökan är stängd

  Har du spelat ditt melodiinstrument i minst två år och är nyfiken på irländsk folkmusik? På Irländsk folkmusik får du fördjupa dig inom genren under en termin. Kursen är på halvtid (50%) och ges via en kombination av platsträffar på Väddö folkhögskola, distansstudier och online-lektioner. Välkommen!

 • Polisförberedande utbildning

  Höstterminen 2024

  Polisförberedande utbildning är för dig som vill förbereda dig för vidare studier på polisprogrammet. Vi studerar på heltid under 40 veckor på plats på Väddö folkhögskola. Utbildningen har ett samarbete med polisprogrammet på bland annat Umeå universitet.

  Ansök
 • Skapa dig vidare

  Höstterminen 2024

  Ansökan är stängd

  Skapa dig vidare är en kreativ kurs för personlig utveckling och återhämtning. Genom kravlöst skapande i olika former, ayurveda (indisk medicin), somatisk yoga, m.m. får du chans att fördjupa relationen med dig själv samt hitta mer balans, glädje och meningsfullhet i tillvaron. Kursen är en distansutbildning på halvtid med fyra obligatoriska platsträffar på skolan. Du behöver inga förkunskaper men ett intresse för personlig utveckling.

 • Skapa dig vidare – fördjupning

  Vårterminen 2024

  Ingen kursstart VT24

  Skapa dig vidare – fördjupning är en kurs där du fördjupar dig i de kunskaper du lärde dig på Skapa dig vidare. Du ges möjlighet att fördjupa relationen med dig själv ytterligare samt hitta mer balans, glädje och meningsfullhet i tillvaron, med än mer fokus på att förankra kunskaperna i vardagen. Kursen är en distansutbildning på halvtid med tre obligatoriska platsträffar på skolan.

 • Svampkonsulent

  Vårterminen 2024

  Ansökan är stängd

  Svampkonsulent är en yrkesinriktad utbildning för dig som har grundläggande dokumenterad kunskap om svamp och som vill fördjupa dig inom ämnet. Vi studerar på halvtid under 33 veckor och på semidistans med tre platsträffar på Väddö folkhögskola. Efter fullföljd utbildning ska du självständigt kunna förmedla säker och aktuell svampkunskap mot exempelvis allmänhet, myndigheter, media och sjukvård.

 • SMF

  Väddö folkhögskola, i samarbete med Arbetsförmedlingen, inbjuder till en spännande och utvecklande 13 veckors SMF-kurs. Du ansöker till kursen via Arbetsförmedlingen.

 • Undersköterskeutbildning

  Höstterminen 2024

  Vill du ha ett meningsfullt arbete där du kan hjälpa andra människor? Då kan Undersköterskeutbildningen vara rätt för dig. Efter fullgjord utbildning har du de kunskaper och färdigheter som krävs för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska. Utbildningen är tvåårig och ges på plats på Väddö folkhögskola.

  Ansök
 • Yogalärarutbildning med mindfulness

  Höstterminen 2025

  Ansökan till HT25 öppnar våren 2025

  Yogalärarutbildning med mindfulness är en ettårig heltidsutbildning där möjlighet finns att bo på Väddö folkhögskola alternativt på annan ort. Utbildningen organiseras kring platsträffar på skolan samt regelbunda onlinemöten och distansuppgifter. Under utbildningen varvas teori med praktik och du får möjlighet att bygga en grund som yogalärare samt utvecklas i yrkesrollen.