RUSTA OCH MATCHA

Hem E Rusta och Matcha

Vi ger dig det stöd du behöver

Välkommen till Stiftelsen Väddö och Södertörns folkhögskolors tjänst Rusta och Matcha. Här kan du läsa om vad Rusta och Matcha innebär, vilket stöd vi kan erbjuda och hur det går till.

 

Vad är Rusta och Matcha?

Rusta och Matcha är en tjänst som vi på Stiftelsen Väddö och Södertörns folkhögskolor erbjuder i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Tjänsten riktar sig till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och som behöver stöd, utveckling och kontakter för att komma vidare, antingen med studier eller med arbete. Du får en personlig handledare som stöttar och hjälper dig under hela processen. Tjänsten pågår i sex månader, efter det gör du och Arbetsförmedlingen en utvärdering om hur det har gått. Läs gärna mer om Rusta och Matcha på Arbetsförmedlingens webbsajt.

 

Vem kan delta?

Rusta och Matcha är till för dig som kan arbeta men som behöver extra stöd för att hitta ett jobb eller en passande utbildning. Du måste vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att kunna delta och det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du har rätt till Rusta och Matcha.

Du som har rätt till Rusta och Matcha väljer själv vilken leverantör som du vill ha stöd av. Du kan också byta leverantör om du inte är nöjd.

Om du har ett annat modersmål än svenska, kan du kombinera Rusta och Matcha med studier på SFI. Vi kan även erbjuda tjänsten utan tolk på arabiska och engelska.

 

Så här fungerar Rusta och Matcha hos oss

 

1. Välj Stiftelsen Väddö och Södertörns folkhögskolor som din Rusta och Matcha-leverantör

Du väljer leverantör via Mina sidor på Arbetsförmedlingens webbsajt. Alla leverantörer identifieras via unika ID-nummer, ett så kallat KA-nummer. Vi har två olika KA-nummer, beroende på vilket område du bor inom.

Vårt KA-nummer i Liljeholmen och i Kista: 10073415

Vårt KA-nummer i Solna, Norrtälje och på Väddö: 10073417
 

2. Din personliga handledare kontaktar dig och bokar ett möte

På mötet diskuterar ni dina förutsättningar och möjligheter, dina tidigare erfarenheter och vad du vill göra i framtiden. Du och din handledare sätter upp ett mål och tillsammans gör ni en plan med meningsfulla aktiviteter så att du ska kunna nå målet. Planen utgår alltid efter dina behov, dina förutsättningar och dina intressen.
 

3. Din handledare stöttar dig hela vägen

Olika individer har olika behov av stöd och det är viktigt att du får det stöd som är rätt för just dig. Din handledare kan till exempel hjälpa dig att marknadsföra din kompetens, bygga upp ett fungerande nätverk av yrkeskontakter, hitta en praktikplats eller vägleda dig i val av yrke eller studier.

Oavsett vilket behov av stöd du har är målet med Rusta och Matcha att du ska få de nödvändiga verktygen för att komma vidare, antingen till arbete eller till studier. Din handledare matchar dig löpande mot lämpliga arbeten eller utbildningar och är med dig vid varje steg på vägen mot ditt mål.

 

Om Stiftelsen Väddö och Södertörns folkhögskolor

Vi har lång och gedigen erfarenhet av bildning och utbildning, integration och arbetsmarknadsfrågor. Vi har hjälpt många individer till en meningsfull sysselsättning, både till arbete och till vidare utbildning, och det är vår tro att vi kan hjälpa dig också. Vi har dessutom särskild branschkunskap inom följande områden:

  • Socialt arbete
  • Försäljning, inköp, marknadsföring
  • Kultur, media, design
  • Pedagogiskt arbete

Vår värdegrund kännetecknas av respekt för individen och dennes förmåga att själv välja och att vilja ta ansvar samt av ett professionellt yrkesutövande. Vår metod är att visa på möjligheterna – dina möjligheter.

 

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta Anna Leander om du har några frågor om tjänsten Rusta och Matcha.

Anna Leander
Telefon: 08-745 82 04
E-post: anna.leander@allmankurs.se

Vi finns på följande orter i Stockholms län. Här nedan ser du adresserna till våra lokaler samt lokalernas öppettider.

 

Kista

KA-nummer:
10073415

Adress:
Södertörns folkhögskola
Kistagången 16
164 40 Kista

Öppettider:
Måndag-torsdag, kl. 09.00-13.00
 

Liljeholmen

KA-nummer:
10073415

Adress:
Södertörns folkhögskola
Årstaängsvägen 9
117 43 Stockholm

Öppettider:
Måndag-torsdag, kl. 09.00-13.00
 

Solna

KA-nummer:
10073417

Adress:
Södertörns folkhögskola
Skytteholmsvägen 2
171 44 Solna

Öppettider:
Måndag-torsdag, kl. 09.00-13.00
 

Norrtälje

KA-nummer:
10073417

Adress:
Väddö folkhögskola
Hantverkaregatan 18
761 30 Norrtälje

Öppettider:
Måndag-torsdag, kl. 09.00-13.00
 

Väddö

KA-nummer:
10073417

Adress:
Väddö folkhögskola
Grisslehamnsvägen 28
764 31 Väddö

Öppettider:
Måndag-torsdag, kl. 09.00-13.00

 

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 3

De viktigaste kunskaperna jag någonsin har fått och aldrig en tråkig stund! Och då har jag gått 7 år på universitetet, så jag vet vad jag pratar om.

Salma, Ekohushåll – i teori och praktik

Citat 2

Kul och viktig kurs som ger ett sammanhang, kraft och inspiration att göra dom förändringar som är nödvändiga.

Kim, Ekohushåll – i teori och praktik

Citat 4

Den bästa terminen hittills i mitt liv!

Maria, Irländsk folkmusik