INTERNAT

Internat på Väddö folkhögskola!

Att bo på skolan är både stimulerande och berikande. Det innebär kontakter med olika slags människor, men det ställer också krav på samarbete och hänsyn. Studier, fritid och internat utgör en helhet med stort eget ansvarstagande.

Rummen

I rummen finns dusch och toalett. Bor du i dubblett delar du dusch och toalett med din kollega men har eget sovrum. I alla rum finns säng och sängbord, sänglampa, skrivbord med stol och lampa, fåtölj samt gardiner och taklampa. Lakan, täcke och kudde tar du med dig. I hallen finns två garderober och ett högskåp med hyllor. Bor man i dubblett så delar man på dessa garderober. I alla rum finns ett tv-uttag så du kan ha med tv om du vill. Det är de marksända kanalerna vi har.

Städförråd med dammsugare sopborste etc. finns på varje våning på internatet så det behöver du inte ha med dig. Du får inte ta med husdjur, eftersom det finns allergier bland personal och studerande. Du behöver ha en egen hemförsäkring.

Elev-kök utrustat med det mesta som behövs såsom kastruller, kyl & frys m. m. finns.

file609-s

 

Hur ser ekonomin ut?

Du som studerar på plats på Väddö betalar antingen en internatavgift, om du bor på skolan, eller en externatavgift, om du bor utanför skolan. Vi håller för tillfället på att uppdatera våra priser och paket för internat- och externatdeltagare. Vi återkommer inom kort med ny information.

Du som läser våra distanskurser hittar kostnader för kost och logi på respektive kurssida.

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Share This