INTERNAT

Hem E Internat

Internatet på Väddö folkhögskola

Att bo på skolan är både stimulerande och berikande. Det innebär kontakter med olika slags människor men det ställer också krav på samarbete och hänsyn. Studier, fritid och internat utgör en helhet med stort eget ansvarstagande.

 

Rummen

I rummen finns dusch och toalett. Bor du i dubblett delar du dusch och toalett med en annan deltagare men har eget sovrum. I alla rum finns säng och sängbord, sänglampa, skrivbord med stol och lampa, fåtölj samt gardiner och taklampa. Lakan, täcke och kudde tar du med dig. I hallen finns två garderober och ett högskåp med hyllor. Bor man i dubblett så delar man på dessa garderober. I alla rum finns ett tv-uttag så du kan ha med tv om du vill. Det är de marksända kanalerna vi har.

Städförråd med dammsugare sopborste etc. finns på varje våning på internatet så det behöver du inte ha med dig. Du får inte ta med husdjur, eftersom det finns allergier bland personal och studerande. Du behöver ha en egen hemförsäkring.

Elevköken är utrustade med det mesta som behövs, såsom kastruller och köksgeråd, kyl och frys, etc.

 
file609-s

 

Hur ser ekonomin ut?

Du som studerar på någon av våra platsbundna heltidskurser på Väddö måste räkna med att betala antingen en internatavgift eller en externatavgift.

Det går inte att välja bort kosten. Att bara betala för enstaka måltider, enbart rum eller att ge möjlighet till egen lunchlagning under skoldagar kan skolan inte erbjuda. Möjlighet att få specialkost finns vid behov.

 

Internatavgift

Du som väljer att bo på skolans internat under din studietid räknas som internatdeltagare. Internatdeltagare betalar en månadshyra för internatrum samt en mat- och serviceavgift.

 

Månadshyra för internatrum

Hyreskostnaden för ett internatrum är 3150 kr per månad. En månads hyra betalas i deposition före inflyttning. Du hyr rummet per läsår.

 

Mat- och serviceavgift

Utöver hyran tillkommer en mat- och serviceavgift på 6380 kr per termin. Denna avgift är lika oavsett om du väljer att bo på internatet eller ej. Summan delas på två betalningar per termin och faktureras i september och november för höstterminen samt i februari och april för vårterminen.

I mat- och serviceavgiften ingår lunch på skolan måndag till fredag alla skoldagar, försäkring, kopiering, tillgång till skolans gym vissa tider och tillgång till kårhus. Övriga måltider lagar du i elevköken som är utrustade med det mesta du behöver.

 

Externatavgift

Du som bor utanför skolan räknas som externatdeltagare. Som externatdeltagare betalar du 6380 kr per termin i externatavgift. För detta får du lunch på skolan måndag till fredag alla skoldagar, försäkring, kopiering, tillgång till skolans gym vissa tider och tillgång till kårhus. Observera att elevköken bara är till för deltagare som bor på skolan.

Summan delas på två betalningar per termin och faktureras i september och november för höstterminen samt i februari och april för vårterminen.

Då skolan är en internatskola förväntas det att även externatdeltagare deltar i de gemensamt ordnade aktiviteterna.

 

Ekonomi för studerande på distanskurser

Du som studerar på någon av våra distanskurser betalar för logi samt en mat- och serviceavgift under kursträffarna på skolan. Längd på kursträffarna och därmed även pris varierar för våra olika distanskurser, information om exakta kostnader för varje specifik kurs hittar du på respektive kurssida.

 

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 3

De viktigaste kunskaperna jag någonsin har fått och aldrig en tråkig stund! Och då har jag gått 7 år på universitetet, så jag vet vad jag pratar om.

Salma, Ekohushåll – i teori och praktik

Citat 1

En kurs som visar en vägen inför resten av livet.

Jon, Irländsk folkmusik

Citat 2

Kul och viktig kurs som ger ett sammanhang, kraft och inspiration att göra dom förändringar som är nödvändiga.

Kim, Ekohushåll – i teori och praktik