INTERNAT

Internat på Väddö folkhögskola!

Att bo på skolan är både stimulerande och berikande. Det innebär kontakter med olika slags människor, men det ställer också krav på samarbete och hänsyn. Studier, fritid och internat utgör en helhet med stort eget ansvarstagande.

Rummen

I rummen finns dusch och toalett. Bor du i dubblett delar du dusch och toalett med din kollega men har eget sovrum. I alla rum finns säng och sängbord, sänglampa, skrivbord med stol och lampa, fåtölj samt gardiner och taklampa. Lakan, täcke och kudde tar du med dig. I hallen finns två garderober och ett högskåp med hyllor. Bor man i dubblett så delar man på dessa garderober. I alla rum finns ett tv-uttag så du kan ha med tv om du vill. Det är de marksända kanalerna vi har.

Städförråd med dammsugare sopborste etc. finns på varje våning på internatet så det behöver du inte ha med dig. Du får inte ta med husdjur, eftersom det finns allergier bland personal och studerande. Du behöver ha en egen hemförsäkring.

Elev-kök utrustat med det mesta som behövs såsom kastruller, kyl & frys m. m. finns.

file609-s

 

Hur ser ekonomin ut?

Internatavgift: Kostnaden för ett internatrum är från 4 309 kr – 4 847 kr per månad beroende på rumsstandard. I hyran ingår mat från måndag frukost till fredag lunch på vanliga veckodagar. Middag serveras ej på fredagar eller dag före röd dag. Övriga måltider lagar du i elevköken som är utrustade med det mesta du behöver.

Externatavgift: Studerande som bor utanför skolan betalar 5 460 kr per termin i externatavgift. För detta får du för- och eftermiddagskaffe/te, lunch, festmåltider, matsäck vid resor m m.

I båda alternativen ingår kostnader för bl a guidning vid studiebesök, kopiering m m.

Du får räkna med kostnader enligt något av alternativen. Enstaka måltider, enbart rum eller möjlighet till egen matlagning kan skolan inte erbjuda.

Du som läser våra distanskurser hittar kostnader för logi & boende på respektive kurs hemsida.

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Share This