SFI – SVENSKA FÖR INVANDRARE

Lär dig svenska på Väddö folkhögskola!

SFI (Svenska för invandrare) är till för dig som inte har svenska som modersmål, och som vill lära dig grunderna i det svenska språket. Att studera på SFI är gratis.

Follow link for information about SFI (Swedish for Immigrants) in English, 823 KB, PDF
 

Målet med utbildningen

Målet med utbildningen är att du ska lära dig att tala, läsa, skriva och förstå svenska. Du ska kunna använda dina språkkunskaper i vardagen; i arbetet eller i fortsatta studier. Under utbildningen kommer du också att få lära dig om Sverige och det svenska samhället.
 

SFI på Väddö folkhögskola

Utbildningen är ett samarbete mellan Norrtälje kommun och Väddö folkhögskola. Hos oss studerar du tre timmar om dagen, mellan klockan 08.30 – 11.30. Din klass kommer att bestå av personer med olika erfarenheter, livssituationer och kunskaper. Vi anpassar utbildningen efter ditt och dina klasskamraters behov, intressen och studiemål. Du får betyg efter varje delkurs, om du har klarat delkursens mål och det nationella provet.

SFI ges på olika studievägar. Vilken studieväg, eller nivå, som passar dig beror på vad du har för studieerfarenhet sedan tidigare, samt dina tidigare kunskaper i svenska. Väddö folkhögskola erbjuder studieväg 2 och 3.
 

Om Väddö folkhögskola

Väddö folkhögskola är en naturlig samlingsplats i Roslagen. Här studerar människor från hela landet och vi har en lång erfarenhet av undervisning, integration och att anpassa studierna efter deltagarnas behov. På folkhögskola kan du som studerande vara med att påverka din utbildning och du knyter kontakter för livet.
 

Så här söker du till kursen

Du söker till kursen via din hemkommun. Om du bor i Norrtälje kommun söker du på Norrtälje kommuns hemsida.

Du kan även välja att skriva ut och fylla i en vanlig pappersblankett och lämna in den hos kommunen. När du fyller i din ansökan väljer du Väddö folkhögskola i Älmsta som din studieort.

Välkommen till en utvecklande och inspirerande studietid hos oss!

Kursfakta

Plats: Väddö folkhögskola, Grisslehamnsvägen 28, 764 31 Väddö

Antagning: Varannan vecka (jämna veckor)

Tid: Kl. 08.30 – 11.30

Kostnad: Kostnadsfritt

Kollektivtrafik:
Från Hallstavik: Buss 643 till Älmsta busstation + promenad på ca 15 min till skolan

Från Norrtälje: Buss 637 till Väddö folkhögskola

Kontaktperson:
Malin Lillieros, lärare
E-post: malin.lillieros@vaddo.fhsk.se

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Share This