PERSONLIGT VÄXANDE

Hem E Kurser E Personligt växande

Personlig utveckling i fokus – finn glädje och mening i livets alla lägen

Kursen Personligt växande är en 15 veckors distansutbildning på halvtid, som vill hjälpa dig till ökad närvaro, livskvalité och äkta glädje. Vi kombinerar distansstudier med två obligatoriska närträffar på Väddö folkhögskola i natursköna Roslagen.

Vem är du bortom begränsande tankar, känslor och svårigheter som du upplever i vardagen? Vilka kvalitéer skulle du behöva utveckla för att komma vidare?

För att åstadkomma bestående förändring i ditt liv behövs det en kontakt med ditt sanna jag. Genom att skala bort det som begränsar dig kan du lyfta fram den du verkligen är och få lättare att leva mer i enlighet med din längtan och potential.

I den här kursen vill vi

 • Skapa ett tryggt rum där du som deltagare känner dig accepterad och delaktig
 • Hjälpa dig att undanröja inre och yttre hinder som står i vägen för din glädje och livskvalité
 • Hjälpa dig att lyfta fram och ge plats åt dina styrkor, talanger och inre förmågor

 

Kursinnehåll

Syftet med kursen är att ge dig som deltagare hjälp att komma vidare i din personliga utveckling utifrån dina förutsättningar och mål.

Vi arbetar både praktiskt och teoretiskt och varvar övningar i grupp med individuella uppgifter. Kombinationen av kursens olika moment är ett dynamiskt tillfälle för dig att få en riktig skjuts i din egen utveckling. Stödet du får genom gemenskapen från gruppen gör upplevelsen desto rikare och starkare.

I kursen ingår bland annat:

 • Vägledda meditationer
 • Närvaroövningar
 • Frigörande dans/rörelsepass
 • Gruppsamtal
 • Dynamiska grupp- och parövningar
 • Självkänsla
 • Verktyg för att frigöra sig från negativa tankar och beteenden
 • Sunt självhävdande (assertivitet)/anti-Jante
 • Inre barn
 • Målbildsarbete

Rörelsepassen är en glädjefylld ingång in i närvaro. De hjälper dig att släppa tankarna och bli mer förankrad i kroppen och nuet. Du tar emot och accepterar det du har inom dig och låter det vara i rörelse. Din spontanitet, kreativitet och livskraft kommer fram.

De vägledda meditationerna hjälper dig att få kontakt med den du verkligen är, bortom tankar, föreställningar och idéer. Det i sin tur leder till mer lugn, bättre självkänsla och större medkänsla.

I gruppövningarna får du möta andra utan fasader, ta emot och bli mottagen. Under gruppsamtalen får du lära dig verktyg som du kan använda när du stöter på utmaningar i vardagen. Med hjälp av dessa verktyg kan utmaningarna bli tillfällen att växa och utvecklas.

Efter att du fullgjort utbildningen tilldelas du ett kursintyg.

 

Lärare

Jennikel Andersson är kursansvarig, folkhögskollärare och musiker med mångårig pedagogisk erfarenhet. Hon driver sedan 2009 en irländsk folkmusikutbildning och sedan 2021 har den givits på Väddö folkhögskola. Inriktningen på kursen är både musikalisk och personlig utveckling. Du hittar mer information om Jennikel på www.jennikel.se

Mariel Roxendal är huvudlärare, psykosyntesterapeut och frigörande dansledare. Hon har över femton års erfarenhet av att stötta både individer och grupper i personlig utveckling genom terapi, frigörande dans, kroppskännedom, och meditation. Du hittar mer information om Mariel på https://openinglotus.se

 

Målgrupp och antagningskriterier

Kursen vänder sig till dig som är uppriktigt intresserad av att komma vidare i din personliga utveckling.

För att bli antagen till kursen ska du skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv, varför du söker och vad du har för mål med kursen. Du behöver även ha god datorvana samt tillgång till en egen dator med bra internetuppkoppling för att ta del av distansundervisningen.

 

Upplägg och kursträffar

Personligt växande är en 15 veckors halvtidsutbildning på distans som ges på gymnasial nivå. Utbildningen kombinerar distansundervisning med två obligatoriska närträffar på Väddö folkhögskola i natursköna Roslagen.

Vi har distansundervisning ett tillfälle varannan vecka (på helg- eller kvällstid) och mellan de digitala träffarna får du hemuppgifter. Under hela terminen kommer du att ha en kurspartner som du samtalar med en gång varannan vecka; kurspartnern skiftas var fjärde vecka.

De två närträffarna på skolan består av 2,5 dagar (onsdag-fredag) vardera. Under träffarna ingår logi med helpension på skolans campus. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar själv för kost och logi under närträffarna. Kostnaden är 1650 kr per träff. I priset ingår logi under två nätter inklusive lakan, handduk och städning samt kost från onsdag eftermiddag till fredag eftermiddag. I priset inkluderas även en serviceavgift som omfattar försäkring, licenser och kopiering.

Bor du i närheten av skolan kan du välja att betala enbart för kost vilket då kostar 830 kr per träff. Enstaka måltider eller möjlighet till egen matlagning under kursträffarna kan skolan inte erbjuda.

 

Datum för kursträffar

7–9 september 2022 (vecka 36)
5–7 oktober 2022 (vecka 40)

 

Ansökan och antagning

Du ansöker till kursen digitalt via vår administrativa plattform Schoolsoft. Där loggar du in (eller skapar ett konto om du inte redan har ett) och följer sedan instruktionerna på skärmen för att skicka in din ansökan. Till din ansökan ska du skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv, varför du söker och vad du har för mål med kursen. Spara det personliga brevet som pdf. Skicka in din ansökan senast den 15 juli 2022.

 

Urval

Urvalet baseras på

 1. Ditt personliga brev med fokus på motivationsnivå
 2. Ditt personliga brev med fokus på att skapa en så stor mångfald och bredd i gruppsammansättningen som möjligt
 3. Skolans bedömning om du kan tillgodogöra dig utbildningen

Antagningsbesked kommer att skickas ut till din registrerade e-postadress.

 

Höstterminen 2023

Personligt växande har ingen kursstart under höstterminen 2023.
 

Kursfakta

Utbildningen har ingen kursstart till höstterminen 2023

Kursstart: 17 augusti 2022

Sista ansökningsdag: 15 juli 2022

Antagningskriterier: Personligt brev och datorvana

Kurslängd: 15 veckor

Studietakt: 50% på distans

Terminstider:
17 augusti – 29 november 2022

Ekonomi: Undervisningen är kostnadsfri men du betalar själv för kost och logi under kursträffarna. Kostnaden är 1650 kr per träff. I priset ingår logi under två nätter inklusive lakan, handduk och städning samt kost från onsdag eftermiddag till fredag eftermiddag. I priset inkluderas även en serviceavgift som omfattar försäkring, licenser och kopiering.

CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Kontaktperson:
Jennikel Andersson, kursansvarig
E-post: jennikel.andersson@vaddo.fhsk.se
Telefon: 073-023 90 23

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 4

Den bästa terminen hittills i mitt liv!

Maria, Irländsk folkmusik

Citat 1

En kurs som visar en vägen inför resten av livet.

Jon, Irländsk folkmusik

Citat 2

Kul och viktig kurs som ger ett sammanhang, kraft och inspiration att göra dom förändringar som är nödvändiga.

Kim, Ekohushåll – i teori och praktik

Share This