OMVÅRDNAD MED SOCIALPEDAGOGISK GRUND

Vill du jobba med omvårdnad?

Omvårdnad med socialpedagogisk grund är utbildningen för dig som är intresserad av socialpedagogik och som vill arbeta inom vården, t ex. med hemtjänst eller personlig assistans.

Efter avslutad utbildning har du en gedigen grund att möta arbetslivets behov inom omvårdnad och du är behörig att vidareutbilda dig till undersköterska. Utbildningen är särskilt lämplig för dig som behöver språkstöd.

Utbildningen är en studieförberedande grundkurs för dig som i framtiden vill arbeta med vård och omsorg. Omvårdnad med socialpedagogisk grund är en heltidsutbildning under två terminer och kurslokalerna ligger på Kistagången 16 i Kista, Stockholm. Du behöver inga specifika förkunskaper för att delta på utbildningen och du behöver inte ha behörighet för gymnasiestudier.

Utbildningen har en socialpedagogisk och medicinsk grund. Vi arbetar mycket med att bygga upp en trygg och jämlik studiemiljö och använder oss av beprövade metoder, så som problembaserat lärande i mindre grupper. I undervisningen varvar vi föreläsningar med grupparbeten och du kommer att få kunskap inom ämnen som t ex:

  • Socialpedagogik
  • Medicinsk grund
  • Etik
  • Psykologi
  • Kommunikation
  • Missbruk
  • Sociologi
  • Yrkessvenska.

 

Möjlighet till språkstöd

Du som har ett annat modersmål än svenska har möjlighet att få språkstöd och språkanpassning i varje ämne under utbildningens gång. Då tränar vi oss i det svenska språket och på yrkessvenska som används inom omvårdnad.

 

10 veckors praktik ingår

En praktikperiod på tio veckor ingår som en del av utbildningen. Då får du möjlighet att praktisera dina nya kunskaper på en arbetsplats inom vård- och omsorgssektorn tillsammans med en handledare.

 

Mål med utbildningen

Efter godkänd utbildningen kommer du att ha grundläggande kunskap i yrkessvenska och kompetensen som behövs inom området omvårdnad som omfattar hemtjänst, personlig assistans och vårdbiträde.

 

Ansökan är öppen fram till kursstart

Du ansöker till utbildningen digitalt och det görs via vår administrativa plattform Schoolsoft. När du har klickat på ansökningslänken skickas du direkt till Schoolsoft, där skapar du ett eget konto och kan sedan fylla i ansökningsformuläret enligt anvisningarna på skärmen. I din ansökan ska du motivera varför du vill gå utbildningen. Du kan ansöka fram till den 7 september.

Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kursfakta

Kursstart: Måndag den 31 augusti 2020.

Plats: Kurslokalerna ligger på Kistagången 16 i Kista, Stockholm.

Sista ansökningsdag: Ansökan är stängd.

Omfattning: Heltid (100 %).

Kurslängd: Två terminer.

Terminsdatum:
HT 2020: 31/8 – 18/12
VT 2021: 11/1 – 28/5

Antagningskrav: Du måste vara minst 18 år för att delta på utbildningen. Du behöver inga förkunskaper men i din ansökan ska du motivera varför du vill gå utbildningen.

Urval: Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Nivå: Grundläggande nivå.

Ekonomi: Undervisningen är kostnadsfri men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr per termin för kopiering, licenser, försäkring och vissa studiebesök.

CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Kontaktperson: Anna Leander
E-post: anna.leander@allmankurs.se
Telefon: 08-745 82 04

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Share This