SOMMARKURS:
KOM IGÅNG OCH SKRIV!

Prova prestationslöst skrivande i sommar

Kanske har du aldrig skrivit skönlitterärt förut. Kanske vill du få en inspirationsskjuts för att komma igång igen. Oavsett vad är du varmt välkommen till en sommarkurs i kreativt skrivande.

Det finns många förlegade föreställningar om vad som kännetecknar en skrivande människa. Detta kan göra att skrivandet känns svårt att närma sig. På den här kursen ska vi inte vara duktiga, vi ska inte skriva ”bra texter” men vi ska skriva, massvis. Och sedan ska vi prata om det vi har skrivit. Den här kursen fokuserar på lekfullheten och utforskandet framför prestationen.

 

Kursinnehåll

Under fem dagar på plats på Väddö folkhögskola i natursköna Roslagen kommer vi tillsammans att angripa prosaskrivandet från olika håll. Vi kommer att gå igenom introduktion till:

  • Gestaltning
  • Att skriva dialog
  • Karaktärsbygge
  • Miljöbeskrivningar
  • Dramaturgi och vändpunkter.

Vi kommer även att gå igenom följande områden:

  • Skrivövningar (både kortare och längre)
  • Uppläsning av egna texter
  • Textsamtal
  • Samtal om skrivandet och hur man kan hålla det levande i sin vardag.

Du behöver inga förkunskaper inom skrivande för att gå kursen och du väljer själv om du vill skriva på dator eller för hand.

Kursansvarig och huvudlärare heter Yrsa Keysendal. Hon är författare, lektör och folkhögskollärare. Hon har erfarenhet av att hålla i skrivkurser, på såväl bibliotek som kursgårdar.

 

Kost och logi under kursen

Kom igång och skriv! är en internatkurs, vilket betyder att du bor på skolans campus under kursveckan. Logi med helpension kostar 2820 kr för fem dagar och fyra nätter. Sängkläder, handdukar samt städning ingår i priset, liksom kost från söndag lunch till torsdag lunch.

 

Kursfakta

Det går inte längre att söka till denna sommarkurs, då sista ansökningsdag har passerat.

Kursstart: Söndag 9 augusti 2020

Studietakt: Heltid under fem dagar

Slutdatum: Torsdag 13 augusti 2020

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Platser: 12 platser

Kostnad: Undervisningen är kostnadsfri men du står själv för kost och logi under veckan. Logi med helpension på skolans campus kostar 2820 kr för fem dagar och fyra nätter. Sängkläder, handdukar samt städning ingår i priset, liksom kost från söndag lunch till torsdag lunch.

CSN: Kursen är inte CSN-berättigad.

Kontaktperson: Yrsa Keysendal, kursansvarig
E-post: yrsa@yrsakeysendal.se

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 718457359 Feed will not update.

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Share This