HUMORPROGRAMMET

Jobba med humor!

Drömmer du om att arbeta med humor? Då har du hittat rätt. I samarbete med House of Comedy ger Väddö folkhögskola en unik yrkesinriktad utbildning i komik. Utbildningen ges under vårterminer på plats på Väddö folkhögskola.
 

Utbildningen vänder sig till dig som:

 • är intresserad av att arbeta med humor
 • har testat på standup comedy och vill fördjupa dig i konsten att vara rolig på scen
 • är helt ny inom standup comedy men vill hugga i och lära dig grunderna
 • vill skapa en YouTubekanal med humor
 • drömmer om att skriva humorinnehåll åt andra
 • vill lära dig konsten av humoristisk improvisation
 • vill försörja dig på humor.

 

Kursupplägg

Att arbeta med humor är kreativt, givande, utvecklande – och jätteroligt! På Humorprogrammet ger vi dig verktygen för att du ska kunna ta ditt humorintresse från hobby till yrke. Vi erbjuder en bred utbildning i humorns ädla konst på heltid under 22 veckor. Utbildningen sker på plats på Väddö folkhögskola och du har möjlighet att bo på internatet under studietiden.

Du kommer att utbildas av namnkunniga komiker och lärare såsom:

  • Thomas Oredsson
  • Janne Westerlund
  • Lynn Ruth Miller (USA)
  • Lasse Nilsen
  • Elin Almén
  • Viktor Klemming.

Var och en av våra lärare är experter på sina områden. Under terminens gång får du en bred grund att stå på och möjlighet att specialisera dig på det som just du brinner mest för. Efter utbildningen ska du kunna arbeta med komik.

 

Nästa kursstart vårterminen 2022

Kursstarten vårterminen 2021 har ställts in på grund av det mycket ansträngda läget inom nöjesbranschen till följd av covid-19 pandemin. Nästa planerade kursstart sker istället vårterminen 2022. Ansökan kommer att öppna i augusti 2021.

Kursfakta

Kursstarten vårterminen 2021 har ställts in på grund av det mycket ansträngda läget inom nöjesbranschen till följd av covid-19 pandemin. Nästa planerade kursstart sker istället vårterminen 2022. Ansökan öppnar i augusti 2021.


Kursstart: 3 januari 2022

Ansök senast: 30 november 2021
Ansökan för VT22 öppnar i augusti.

Kurslängd: 22 veckor

Studietakt: Heltid (100 %)

Förkunskaper: Inga men du ska ha ett genuint intresse för komik.

Boende: Humorprogrammet är en fast utbildning som ges på plats på Väddö folkhögskola. Om du vill har du möjlighet att bo på vårt internat under studietiden. För tillfället har vi ett begränsat antal lediga rum på internatet.

Ekonomi: Undervisningen är kostnadsfri men du står själv för eventuellt studiematerial och studieresor.

Utöver detta betalar du antingen en externatavgift, om du bor utanför skolan, eller en internatavgift, om du vill bo på skolans internat.

Vi håller för tillfället på att uppdatera våra priser och paket för internat- och externatdeltagare. Vi återkommer inom kort med ny information.

CSN: Utbildningen är CSN-berättigad.

Kontaktperson:
Janne Westerlund, kursansvarig
E-post: info@houseofcomedy.se

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Share This