HUMORPROGRAMMET

Jobba med humor!

Drömmer du om att arbeta med humor? Då har du hittat rätt. I samarbete med House of Comedy ger Väddö folkhögskola en unik yrkesinriktad utbildning i komik. Utbildningen ges varje vårtermin på plats på Väddö folkhögskola.
 

Utbildningen vänder sig till dig som:

 • är intresserad av att arbeta med humor
 • har testat på standup comedy och vill fördjupa dig i konsten att vara rolig på scen
 • är helt ny inom standup comedy men vill hugga i och lära dig grunderna
 • vill skapa en YouTubekanal med humor
 • drömmer om att skriva humorinnehåll åt andra
 • vill lära dig konsten av humoristisk improvisation
 • vill försörja dig på humor.

 

Kursupplägg

Att arbeta med humor är kreativt, givande, utvecklande – och jätteroligt! På Humorprogrammet ger vi dig verktygen för att du ska kunna ta ditt humorintresse från hobby till yrke. Vi erbjuder en bred utbildning i humorns ädla konst på heltid under 22 veckor. Utbildningen sker på plats på Väddö folkhögskola och du har möjlighet att bo på internatet under studietiden.

Du kommer att utbildas av namnkunniga komiker och lärare såsom:

  • Thomas Oredsson
  • Janne Westerlund
  • Lynn Ruth Miller (USA)
  • Lasse Nilsen
  • Elin Almén
  • Viktor Klemming.

Var och en av våra lärare är experter på sina områden. Under terminens gång får du en bred grund att stå på och möjlighet att specialisera dig på det som just du brinner mest för. Efter utbildningen ska du kunna arbeta med komik.
 

Ansök senast den 30 november

Du ansöker till utbildningen digitalt och det görs via vår administrativa plattform Schoolsoft. När du har klickat på ansökningslänken skickas du direkt till Schoolsoft, där skapar du ett eget konto och kan sedan fylla i ansökningsformuläret enligt anvisningarna på skärmen. Till din ansökan vill vi att du bifogar en videopresentation på ca 1 minut, där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen. Du kan ansöka fram till den 30 november.

Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Välkommen med din ansökan!

Kursfakta

Kursstart: 4 januari 2021

Ansök senast: 30 november 2020

Kurslängd: 22 veckor

Studietakt: Heltid (100 %)

Kursslut: 4 juni 2021

Förkunskaper: Inga men du ska ha ett genuint intresse för komik.

Boende: Humorprogrammet är en fast utbildning som ges på plats på Väddö folkhögskola. Om du vill har du möjlighet att bo på vårt internat under studietiden. För tillfället har vi ett begränsat antal lediga rum på internatet.

Ekonomi: Undervisningen är kostnadsfri men du står själv för eventuellt studiematerial och studieresor.

Utöver detta betalar du antingen en externatavgift, om du bor utanför skolan, eller en internatavgift, om du vill bo på skolans internat.

Externatavgiften är 5 460 kr per termin. För detta får du för- och eftermiddagskaffe/te, lunch, festmåltider, matsäck vid resor, m.m.

Internatavgiften är från 4 309 kr – 4 847 kr per månad, beroende på rumsstandard. Priset inkluderar logi samt kost måndag till fredag. Middag serveras dock inte på fredagar.

I båda alternativen ovan ingår kostnader för bl.a. guidning vid studiebesök, kopiering, internet, m.m. Du får räkna med kostnader enligt något av alternativen. Enstaka måltider, enbart rum eller möjlighet till egen matlagning under veckodagar kan skolan inte erbjuda.

CSN: Utbildningen är CSN-berättigad.

Kontaktperson:
Janne Westerlund, kursansvarig
E-post: info@houseofcomedy.se

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Share This