HUMORPROGRAMMET

Jobba med humor!

Drömmer du om att arbeta med humor? Då har du hittat rätt. I samarbete med House of Comedy startar Väddö folkhögskola en unik yrkesutbildning i komik.
 

Utbildningen vänder sig till dig som:

 • är intresserad av att arbeta med humor
 • har testat på standup comedy och vill fördjupa dig i konsten att vara rolig på scen
 • är helt ny inom standup comedy men vill hugga i och lära dig grunderna
 • vill skapa en YouTubekanal med humor
 • drömmer om att skriva humorinnehåll åt andra
 • vill lära dig konsten av humoristisk improvisation
 • vill försörja dig på humor.

 

Kursupplägg

Att arbeta med humor är kreativt, givande, utvecklande – och jätteroligt! På Humorprogrammet ger vi dig verktygen för att du ska kunna ta ditt humorintresse från hobby till yrke. Vi erbjuder en bred utbildning i humorns ädla konst på heltid under 22 veckor. Utbildningen sker på plats på Väddö folkhögskola och du har möjlighet att bo på internatet under studietiden.

Du kommer att utbildas av namnkunniga komiker och lärare såsom:

  • Thomas Oredsson
  • Janne Westerlund
  • Lynn Ruth Miller (USA)
  • Lasse Nilsen
  • Elin Almén
  • Viktor Klemming.

Var och en av våra lärare är experter på sina områden. Under terminens gång får du en bred grund att stå på och möjlighet att specialisera dig på det som just du brinner mest för. Efter utbildningen ska du kunna arbeta med komik.
 

Ansök till utbildningen

Du ansöker digitalt genom att klicka på ”Ansök till vårterminen” i kursmenyn. Du skickas då vidare till vårt administrativa verktyg, Schoolsoft, där du skapar ett konto och sedan följer anvisningarna på skärmen. Till din ansökan vill vi att du bifogar en videopresentation på ca 1 minut, där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen.

Välkommen med din ansökan!

Kursfakta

Ansökningsfönstret för vårterminen 2021 öppnar i augusti. Välkommen med din ansökan då.

Kursstart: 4 januari 2021

Kurslängd: 22 veckor

Studietakt: Heltid (100 %)

Kursslut: 4 juni 2021

Förkunskaper: Inga men du ska ha ett genuint intresse för komik.

Boende: Humorprogrammet är en fast utbildning som ges på plats på Väddö folkhögskola. Om du vill har du möjlighet att bo på vårt internat under studietiden.

Ekonomi: Undervisningen är kostnadsfri men du står själv för eventuellt studiematerial och studieresor.

Utöver detta betalar du antingen en externatavgift, om du bor utanför skolan, eller en internatavgift, om du vill bo på skolans internat.

Externatavgiften är 5 460 kr per termin. För detta får du för- och eftermiddagskaffe/te, lunch, festmåltider, matsäck vid resor, m.m.

Internatavgiften är från 4 309 kr – 4 847 kr per månad, beroende på rumsstandard. Priset inkluderar logi samt kost måndag till fredag. Middag serveras dock inte på fredagar.

I båda alternativen ovan ingår kostnader för bl.a. guidning vid studiebesök, kopiering, internet, m.m. Du får räkna med kostnader enligt något av alternativen. Enstaka måltider, enbart rum eller möjlighet till egen matlagning under veckodagar kan skolan inte erbjuda.

CSN: Utbildningen är CSN-berättigad.

Kontaktperson:
Magdalena Bibik, kursansvarig
Telefon: 070-554 96 59
E-post: magdalena@stockholmcomedyclub.com

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Share This