HUMORPROGRAMMET

Jobba med humor!

Drömmer du om att arbeta med humor? Då har du hittat rätt. I samarbete med House of Comedy ger Väddö folkhögskola en unik yrkesinriktad utbildning i komik. Utbildningen ges under vårterminer på plats på Väddö folkhögskola.
 

Utbildningen vänder sig till dig som:

 • är intresserad av att arbeta med humor
 • har testat på standup comedy och vill fördjupa dig i konsten att vara rolig på scen
 • är helt ny inom standup comedy men vill hugga i och lära dig grunderna
 • vill skapa en YouTubekanal med humor
 • drömmer om att skriva humorinnehåll åt andra
 • vill lära dig konsten av humoristisk improvisation
 • vill försörja dig på humor.

 

Kursupplägg

Att arbeta med humor är kreativt, givande, utvecklande – och jätteroligt! På Humorprogrammet ger vi dig verktygen för att du ska kunna ta ditt humorintresse från hobby till yrke. Vi erbjuder en bred utbildning i humorns ädla konst på heltid under 22 veckor. Utbildningen sker på plats på Väddö folkhögskola och du har möjlighet att bo på internatet under studietiden.

Du kommer att utbildas av namnkunniga komiker och lärare såsom:

 • Thomas Oredsson
 • Janne Westerlund
 • Lynn Ruth Miller (USA)
 • Lasse Nilsen
 • Elin Almén
 • Viktor Klemming.

Var och en av våra lärare är experter på sina områden. Under terminens gång får du en bred grund att stå på och möjlighet att specialisera dig på det som just du brinner mest för. Efter utbildningen ska du kunna arbeta med komik.

 

Kostnader

All undervisning på Humorprogrammet är kostnadsfri men du behöver räkna med att betala antingen en internatavgift, om du väljer att bo på skolans internat eller en externatavgift, om du bor utanför skolan. Enstaka måltider, enbart rum eller möjlighet till egen lunchmatlagning på skoldagar kan skolan inte erbjuda.
 

Internatavgift

Du som väljer att bo på skolans internat under din studietid räknas som internatdeltagare. Internatdeltagare betalar en månadshyra för internatrum samt en mat- och serviceavgift.

Månadshyra för internatrum
Hyreskostnaden för ett internatrum är från 2150 – 2650 kr per månad, beroende på rumsstandard. En månads hyra betalas i deposition före inflyttning. Du hyr rummet per termin.

Mat- och serviceavgift
Utöver hyran tillkommer en mat- och serviceavgift på 5460 kr per termin. Denna avgift är lika oavsett om du väljer att bo på internatet eller ej. Summan delas på två betalningar per termin och faktureras i februari och april för vårterminen.

I mat- och serviceavgiften ingår lunch på skolan måndag till fredag alla skoldagar, försäkring, kopiering, tillgång till skolans gym vissa tider och tillgång till kårhus. Övriga måltider lagar du i elevköken som är utrustade med det mesta du behöver.
 

Externatavgift

Du som bor utanför skolan räknas som externatdeltagare. Som externatdeltagare betalar du 5460 kr per termin i externatavgift. För detta får du lunch på skolan måndag till fredag alla skoldagar, försäkring, kopiering, tillgång till skolans gym vissa tider och tillgång till kårhus. Observera att elevköken bara är till för deltagare som bor på skolan.

Summan delas på två betalningar per termin och faktureras i september och november för höstterminen samt i februari och april för vårterminen.

 

Nästa kursstart vårterminen 2022

Kursstarten vårterminen 2021 har ställts in på grund av det mycket ansträngda läget inom nöjesbranschen till följd av covid-19 pandemin. Nästa planerade kursstart sker istället vårterminen 2022. Ansökan kommer att öppna i augusti 2021.
 

Kursfakta

Kursstarten vårterminen 2021 har ställts in på grund av det mycket ansträngda läget inom nöjesbranschen till följd av covid-19 pandemin. Nästa planerade kursstart sker istället vårterminen 2022. Ansökan öppnar i augusti 2021.


Kursstart: 5 januari 2022

Ansök senast: 30 november 2021
Ansökan för VT22 öppnar i augusti.

Kurslängd: 22 veckor

Studietakt: Heltid (100 %)

Förkunskaper: Inga men du ska ha ett genuint intresse för komik.

Boende: Humorprogrammet är en fast utbildning som ges på plats på Väddö folkhögskola. Om du vill har du möjlighet att bo på vårt internat under studietiden.

Ekonomi: Undervisningen är kostnadsfri men du står själv för eventuellt studiematerial och studieresor. Utöver detta betalar du antingen en externatavgift, om du bor utanför skolan, eller en internatavgift, om du vill bo på skolans internat.

CSN: Utbildningen är CSN-berättigad.

Kontaktperson:
Janne Westerlund, kursansvarig
E-post: info@houseofcomedy.se

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 4

Den bästa terminen hittills i mitt liv!

Maria, Irländsk folkmusik

Citat 3

De viktigaste kunskaperna jag någonsin har fått och aldrig en tråkig stund! Och då har jag gått 7 år på universitetet, så jag vet vad jag pratar om.

Salma, Ekohushåll – i teori och praktik

Citat 2

Kul och viktig kurs som ger ett sammanhang, kraft och inspiration att göra dom förändringar som är nödvändiga.

Kim, Ekohushåll – i teori och praktik

Share This