SOMMARKURS: DRÖMMARNAS Ö – YOGA OCH IMPROVISATION

Unna dig kreativt skapande i sommar

Drömmarnas ö – yoga och improvisation är en unik sommarkurs med kreativt skapande i fokus. Med hjälp av yoga, teater och inspirerande workshops får du möjlighet att utforska dig själv, dina förmågor och utveckla nya verktyg för kreativt skapande.

Under kursen kommer du att få prova på olika yogaformer, lära dig om improvisationsteaterns grunder och göra övningar från bland annat japansk fysisk teater. Kursen sker under fem dagar på vackra Väddö i Roslagen och varje dag kommer att ha ett eget tema. Veckan avslutas sedan med en öppen föreställning som du kan delta i om du vill, där vi berättar om kursens innehåll och mål för en mindre publik.

Kursansvariga och huvudlärare heter Gabriel Liljenström och Maria Whinberg. Gabriel är författare, folkhögskollärare och har tidigare arbetat som teaterregissör och producent. Maria är folkhögskollärare, utbildad inom Satyananda yoga och har aktivt utövat olika former av yoga i tjugofem år.

 

Kost och logi under kursen

Drömmarnas ö – yoga och improvisation är en internatkurs, vilket betyder att du bor på skolans campus under kursveckan. Logi med helpension kostar 2820 kr för fem dagar och fyra nätter. Sängkläder, handdukar samt städning ingår i priset, liksom kost från söndag lunch till torsdag lunch.

 

Kursfakta

Det går inte längre att söka till denna sommarkurs, då sista ansökningsdag har passerat.

Kursstart: Söndag 9 augusti 2020

Studietakt: Heltid under fem dagar

Slutdatum: Torsdag 13 augusti 2020

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Platser: 12 platser

Kostnad: Undervisningen är kostnadsfri men du står själv för kost och logi under veckan. Logi med helpension på skolans campus kostar 2820 kr för fem dagar och fyra nätter. Sängkläder, handdukar samt städning ingår i priset, liksom kost från söndag lunch till torsdag lunch.

CSN: Kursen är inte CSN-berättigad.

Kontaktperson: Gabriel Liljenström och Maria Whinberg, kursansvariga
E-post: gabriel.liljenstrom@vaddo.fhsk.se
E-post: maria.whinberg@vaddo.fhsk.se

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 718457359 Feed will not update.

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Share This