SOMMARKURS: DRÖMMARNAS Ö – YOGA OCH IMPROVISATION

Unna dig kreativt skapande i sommar

Drömmarnas ö – yoga och improvisation är en unik sommarkurs med kreativt skapande i fokus. Med hjälp av yoga, teater och inspirerande workshops får du möjlighet att utforska dig själv, dina förmågor och utveckla nya verktyg för kreativt skapande.

Under kursen kommer du att få prova på olika yogaformer, lära dig om improvisationsteaterns grunder och göra övningar från bland annat japansk fysisk teater. Kursen sker under fem dagar på vackra Väddö i Roslagen och varje dag kommer att ha ett eget tema. Veckan avslutas sedan med en öppen föreställning som du kan delta i om du vill, där vi berättar om kursens innehåll och mål för en mindre publik.

Kursansvariga och huvudlärare heter Gabriel Liljenström och Maria Whinberg. Gabriel är författare, folkhögskollärare och har tidigare arbetat som teaterregissör och producent. Maria är folkhögskollärare, utbildad inom Satyananda yoga och har aktivt utövat olika former av yoga i tjugofem år.

 

Kost och logi under kursen

Drömmarnas ö – yoga och improvisation är en internatkurs, vilket betyder att du bor på skolans campus under kursveckan. Logi med helpension kostar 2820 kr för fem dagar och fyra nätter. Sängkläder, handdukar samt städning ingår i priset, liksom kost från söndag lunch till torsdag lunch.

 

Ansök senast 15 juni

Du söker till kursen genom att klicka på ”Ansök” i kursmenyn. Då skickas du vidare till vårt administrativa system Schoolsoft. Där skapar du ett eget konto och följer sedan instruktionerna på skärmen för att registrera din ansökan. Du behöver även bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen. Besked om antagning skickas ut till din registrerade mejladress. Vänligen skicka in din ansökan senast den 15 juni.

 
Välkommen med din ansökan!
 

Kursfakta

Kursstart: Söndag 9 augusti 2020

Studietakt: Heltid under fem dagar

Slutdatum: Torsdag 13 augusti 2020

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Platser: 12 platser

Ansök senast: 15 juni

Kostnad: Undervisningen är kostnadsfri men du står själv för kost och logi under veckan. Logi med helpension på skolans campus kostar 2820 kr för fem dagar och fyra nätter. Sängkläder, handdukar samt städning ingår i priset, liksom kost från söndag lunch till torsdag lunch.

CSN: Kursen är inte CSN-berättigad.

Kontaktperson: Gabriel Liljenström och Maria Whinberg, kursansvariga
E-post: gabriel.liljenstrom@vaddo.fhsk.se
E-post: maria.whinberg@vaddo.fhsk.se

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 718457359 Feed will not update.

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Share This