SOMMARKURS: AYURVEDA I DIN VARDAG

Lär dig om mer om hälsa och balans med hjälp av ayurveda

Ayurveda i din vardag är dels en matlagningskurs, dels en kurs för personlig hälsa och utveckling. Den riktar sig till dig som vill lära dig mer om ayurveda och hur du kan använda dig av denna mångtusenåriga kunskap för din hälsa och uppleva balans och kraft i din vardag.

Under kursen kommer vi att laga en del mat tillsammans – allt enligt ayurvedans principer men anpassat efter det svenska köket och mer lokala råvaror. Ayurveda är ett medicinskt system som till stor del härstammar från Indien. Det är över 5000 år gammalt och praktiseras än idag och även i många andra delar av världen. Tyngdpunkten ligger på att förebygga ohälsa och sjukdom – alltså hur vi ska hålla oss friska, starka och tillfreds med oss själva och vår omgivning.

Inom ayurveda är maten medicin och den viktigaste vägen till hälsa. Vad du ska äta är dessutom helt individuellt. Ayurveda beskriver i detalj hur just du bör äta för att uppleva vitalitet och glädje. Du kommer att lära dig vem som ska äta vad och när, och hur maten ska tillagas för optimalt näringsupptag. Ayurveda har ett holistiskt synsätt på människan och vår hälsa där såväl kost, livsstil, tankemönster, arbete, omgivning, miljö, val av träningsform, relationer, sömn, m.m. samtliga spelar en viktig roll för hur vi mår.

I kursen ingår följande områden:

 • Ayurvedans ursprung och grundfilosofi.
 • De tre universella grundenergierna (vata, pitta och kapha).
 • Olika kroppstyper och vår individuella väg till hälsa.
 • Ayurvedisk kost och kostanalys.
 • Ayurvedisk matlagning.
 • Att äta i samklang med årstiderna.
 • Att förbättra sin matsmältning och näringsupptag för ökad vitalisering.
 • Dagliga rutiner och hur samklang med naturens dagliga rytm ger oss hälsa.
 • Träning för olika kroppstyper.
 • Sömn, sömnstörningar och ayurvediska sömnråd.
 • Hur obalanser uppstår och hur vi balanserar dem.
 • Yoga och meditation.

Kursansvarig och huvudlärare heter Malin Eriksson. Hon är utbildad ayurvedisk hälsorådgivare, beteendevetare och folkhögskollärare. Hon har även praktiserat yoga och meditation i tolv år och lagar ayurvedisk mat på vardaglig basis.

Vi hoppas att du vill komma hit till vackra Väddö och tillbringa fem dagar tillsammans med oss – fullspäckade med glädje, lugn och balans, nya dofter, smaker och spännande kunskap.

 

Kost och logi under kursen

Ayurveda i din vardag är en internatkurs, vilket betyder att du bor på skolans campus under kursveckan. Logi med helpension kostar 2820 kr för fem dagar och fyra nätter. Sängkläder, handdukar samt städning ingår i priset, liksom kost från söndag lunch till torsdag lunch.

 

Kursfakta

Det går inte längre att söka till denna sommarkurs, då sista ansökningsdag har passerat.

Kursstart: Söndag 9 augusti 2020

Studietakt: Heltid under fem dagar

Slutdatum: Torsdag 13 augusti 2020

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Platser: 12 platser

Kostnad: Undervisningen är kostnadsfri men du står själv för kost och logi under veckan. Logi med helpension på skolans campus kostar 2820 kr för fem dagar och fyra nätter. Sängkläder, handdukar samt städning ingår i priset, liksom kost från söndag lunch till torsdag lunch.

CSN: Kursen är inte CSN-berättigad.

Kontaktperson: Malin Eriksson, kursansvarig
E-post: malin.eriksson@vaddo.fhsk.se

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 718457359 Feed will not update.

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Share This