ALLMÄN KURS MED YRKESINRIKTNING UNDERSKÖTERSKA

Förbered dig för framtiden på allmän kurs

Utbildningen är till för dig som saknar slutbetyg från gymnasiet och som samtidigt vill förbereda dig för ett yrkesliv som undersköterska. Utbildningen är en heltidsutbildning på 35 veckor som omfattar 10 veckors praktik samt möjlighet till språkstöd.

Allmän kurs med yrkesinriktning undersköterska kombinerar behörighetsgivande studier på gymnasienivå med profilämnen inom vård och omsorg. Vi arbetar tematiskt och varvar teori med praktiska övningar. Vi arbetar med att anpassa studierna efter deltagarnas tidigare kunskaper och erfarenheter samt har möjlighet att validera redan förvärvade kunskaper och färdigheter och dokumentera dessa.

 

10 veckors praktik ingår

Arbetsplatsförlagt lärande (APL), det vill säga praktik, ingår som en del av utbildningen. Praktiken pågår under 10 veckor och du får då möjlighet att praktisera dina teoretiska kunskaper. Vid APL följer du din handledares arbetstider, vilket betyder att det kan hända att praktiken sker tidigt på morgonen, på kvällstid eller under helger.

 

Mål med utbildningen

Efter avslutad och godkänd utbildning har du en gedigen grund för din kommande karriär inom vård- och omsorgssektorn. Du ska kunna arbeta inom t ex. hemtjänst, äldreomsorg eller på en vårdavdelning.

Efter avklarad utbildning får du ett kursbetyg som du kan tillgodoräkna dig om du vill studera vidare.

 

Ansök senast den 17 augusti

Du ansöker till utbildningen digitalt och det görs via vår administrativa plattform Schoolsoft. När du har klickat på ansökningslänken skickas du direkt till Schoolsoft, där skapar du ett eget konto och kan sedan fylla i ansökningsformuläret enligt anvisningarna på skärmen. I din ansökan ska du motivera varför du vill gå utbildningen.

Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Varmt välkommen med din ansökan.

 

Kursfakta

Kursstart: Måndagen den 31 augusti 2020.

Kursplats: Kistagången 16 i Kista.

Sista ansökningsdag: 17 augusti. Datumet har passerat och det går inte längre att ansöka till den här utbildningen.

Omfattning: Heltid (100 %).

Kurslängd: Två terminer (35 veckor).

Terminsdatum:
HT 2020: 31/8 – 18/12
VT 2021: 11/1 – 21/5

Antagningskrav: Du måste vara minst 18 år för att delta på utbildningen. Du behöver inga förkunskaper men i din ansökan ska du motivera varför du vill gå utbildningen.

Urval: Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Nivå: Gymnasienivå.

Ekonomi: Undervisningen är kostnadsfri men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr per termin för kopiering, licenser, försäkring och vissa studiebesök.

CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Kursansvarig: Reza Esmailpour, lärare.
E-post: reza.esmailpour@vaddo.fhsk.se
Telefon: 073-504 32 10

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Share This