FRITIDSAKTIVITETER

Härlig fritid ute i naturen och inne!

Roslagsnaturen ger möjlighet till längdskidåkning och långfärdsskridskor vintertid, kanoting, golf, bad och båtresor sommar, höst och vår.

Det finns flera muséer och konsthantverkare på ön. Fiske, dykning och sälsafari är omtyckta fritidsaktiviteter. Från Grisslehamn går dagliga färjturer till Åland. Väddö är en kulturbygd med intressanta fornlämningar ända från vikingatiden. På skolan finns möjlighet till många olika aktiviteter t.ex. kulturarrangemang, gruppträning, yoga, dans, teater, musik, film med mera.
 

Bastu och gym på skolan

Kvällen på Väddö folkhögskola är full med liv och rörelse. På skolan finns gympasal, gym, bastu, tvättstuga, massagerum och sällskapsrum. Dessa rum är oftast tillgängliga för elever på kvällstid. Inom stora delar av skolområdet finns tillgång till trådlöst internet. Skolans egna gym är utrustat för att passa både nya och mer vana gymbesökare. I ett av våra sällskapsrum som är en viktig samlingspunkt för många finns kabel tv, sällskapsspel och kök. För dig som gillar massage finns utbildande massörer på skolan.
 

Friluftsliv

Vill man vara ute i den fina naturen kan man ta sig en tur på kanalen med skolans egna kajaker eller långfärdsskridskor om det nu är vinter. För de som gillar att se naturen från land finns fullt av stigar och vägar att jogga eller promenera på i skog och i skärgårdsmiljö. Tycker man om stavgång finns stavar att låna från skolan.
 

Egna kvällsaktiviteter

Deltagarna brukar på eget initiativ stå för olika kvälls- och morgonaktiviteter. Många gånger är det fysiska pass som yoga, dansgympa, cirkelfys, skivstångspass, zumba, Qi gong, volleyboll, fotboll, innebandy, badminton, body balance, core, aerobics, styrketräning, jogging, stavgång och promenader. Även lugnare kvällar med taco-mys, filmkvällar och spel i olika former får plats under skolans tak.

Väljer du att bo på skolans internat så kan du vara säker på att det alltid finns något att göra.

 

VAD VÅRA STUDERANDE SÄGER:

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Share This