• Allmän kurs Distans

  Höstterminen 2023

  Ansökan till HT23 öppnar under våren 2023

  Allmän kurs Distans vänder sig till dig som är studiemotiverad och som vill läsa in gymnasiekurser med målet att gå vidare till högre studier. Vi studerar på heltid och varvar självständiga studier med minst sex distansträffar per läsår. Välkommen med din ansökan.

 • Allmän kurs i Norrtälje

  Allmän kurs i Norrtälje

  Vårterminen 2023

  Allmän kurs i Norrtälje är en heltidsutbildning för dig över 18 år som vill läsa in motsvarande gymnasiekurser. Du studerar mellan 1–3 år, beroende på vad du har för tidigare erfarenhet. Har du till exempel läst ett år på gymnasiet behöver du bara läsa två år på folkhögskola för att få din högskolebehörighet. Utbildningen är CSN-berättigad och vi studerar på dagtid.

  Ansök
 • Agenda 2030 akademin

  Höstterminen 2022

  Kursen har ingen antagning till HT22

  Agenda 2030 akademin är en ettårig halvtidsutbildning på distans i konsten att hantera globala problem med lokala lösningar och metoder. Under utbildningen ges sex obligatoriska kursträffar på Väddö folkhögskola för inspiration, diskussion och idéutbyte – allt med FN:s globala utvecklingsmål som utgångspunkt.

 • Akvaponiingenjör – YH-utbildning

  Höstterminen 2023

  Ansökan till HT23 öppnar under våren 2023

  Yrkeshögskoleutbildningen till akvaponiingenjör är helt unik i sitt slag i Sverige. Denna 2-åriga utbildning leder till ett yrke som odlingsspecialist inom akvaponiska system.

 • Barn och fritid

  Höstterminen 2022

  Barn och fritid är en yrkesinriktad utbildning för dig som vill arbeta som barnskötare på förskola eller på fritidshem. Utbildningen består av lärarledda lektioner, handledning, workshop samt arbetspraktik och ges i centrala Kista.

 • Change course Väddö folkhögskola

  change course

  Autumn 2022

  No admissions to the autumn term 2022

  Are you one of our 28 aspiring changemakers, crazy enough to think you can reform the world? (You can.) Change course is an education in social entrepreneurship. Our mission is to provide the dreamers of today with the tools they need to solve the problems of tomorrow.

 • Dansprogrammet

  Höstterminen 2022

  Kursen har ingen antagning till HT22

  Vill du ha en framtid inom dans? Då är den här utbildningen för dig. På Dansprogrammet får du möjlighet att utvecklas inom flera olika dansstilar och samtidigt få en bred grund inom dansens olika arbetsområden, så som dansuppträdanden, dansundervisning och dans vid filmproduktion. Välkommen med din ansökan.

 • Ekohushåll – i teori och praktik

  Vårterminen 2023

  Deltidsutbildningen Ekohushåll – i teori och praktik ges på distans med åtta helgträffar från mars till december. Kursen introducerar dig till ekohushållningens många olika kunskaper. Den ämnar skapa nya kulturella värden att möta dagens utmaningar med, detta genom handkraft – att gå från konsument till producent.

  Ansök
 • Holistic Mangagement

  Höstterminen 2022

  Kursen har ingen antagning till HT22

  Holistic Mangagement är en ettårig halvtidsutbildning på distans i konsten att hantera komplexa system till människans och planetens fördel. Under utbildningen ges sex obligatoriska kursträffar på Väddö folkhögskola för inspiration, diskussion och idéutbyte.

 • Humorprogrammet

  Vårterminen 2023

  Drömmer du om att arbeta med humor? Då har du hittat rätt. I samarbete med House of Comedy ger Väddö folkhögskola en unik yrkesutbildning i komik. Utbildningen ges under vårterminer på plats på Väddö folkhögskola.

  Ansök
 • Hållbara gemenskaper – samarbete, ledarskap och omställning

  Vårterminen 2023

  Hållbara gemenskaper är en utbildning i att bygga samarbeten och ta ledarskap för omställningen till ett hållbart och rättvist samhälle. Utbildningen är på halvtid under ett läsår och vi studerar på distans kombinerat med åtta träffar på Väddö folkhögskola.

  Ansök
 • Irländsk folkmusik

  Vårterminen 2023

  Har du spelat ditt melodiinstrument i minst två år och är nyfiken på irländsk folkmusik? På Irländsk folkmusik får du fördjupa dig inom genren under en termin. Kursen är på halvtid (50%) och ges på distans med fyra helgträffar på Väddö folkhögskola i natursköna Roslagen.

  Ansök
 • Humanistisk socialpedagog 1 år Väddö folkhögskola

  Humanistisk socialpedagog 1 år

  Höstterminen 2023

  Ansökan till HT23 öppnar under våren 2023

  Denna distansutbildning till humanistisk socialpedagog är på ett år och riktar sig till er som har erfarenhet från yrkesområdet men som saknar adekvat utbildning. Med validering av de studerandes sedan tidigare förvärvad kunskap.

 • Humanistisk socialpedagog 2 år

  Vårterminen 2024

  Ansökan till VT24 öppnar under hösten 2023

  Denna distansutbildning är på två år och riktar sig till er som har erfarenhet från yrkesområdet men som saknar adekvat utbildning. Med validering av de studerandes sedan tidigare förvärvad kunskap.

 • Personligt växande

  Höstterminen 2022

  Kursen Personligt växande är en 15 veckors distansutbildning på halvtid, som vill hjälpa dig till ökad närvaro, livskvalité och äkta glädje. Vi kombinerar distansstudier med två obligatoriska närträffar på Väddö folkhögskola i natursköna Roslagen.

 • Personligt växande - fördjupning

  Vårterminen 2023

  Personligt växande – fördjupning är en distansutbildning för dig som tidigare har studerat på Personligt växande. Under den här halvtidskursen på 18 veckor har du möjlighet att fördjupa kunskaperna från Personligt växande och fortsätta din personliga utvecklingsresa. Vi kombinerar distansstudier med två obligatoriska närträffar på Väddö folkhögskola i natursköna Roslagen.

  Ansök
 • Processdesign – teambaserad problemlösning

  Vårterminen 2023

  Alla människor ställs inför situationer där det krävs problemlösning och grupparbeten. I den här kursen kommer du att lära dig hur du via designprocesser kan bli bättre på att lösa problem tillsammans med andra, hur du kan skapa mer produktiva möten och arbetsprocesser samt en bättre gruppdynamik. Utbildningen ges på distans kombinerat med fyra kursträffar på Väddö folkhögskola.

  Ansök
 • Skapa dig vidare

  Höstterminen 2023

  Ansökan till HT23 öppnar under våren 2023

  Skapa dig vidare är en distansutbildning på halvtid med fyra obligatoriska träffar. Under kursen får du lära dig om kreativt skapande, ayurveda (indisk medicin) och yoga för personlig utveckling och återhämtning. Du behöver inga förkunskaper.

 • Skapa dig vidare – fördjupning

  Höstterminen 2023

  Ansökan till HT23 öppnar under våren 2023

  Skapa dig vidare – fördjupning är en fördjupning i de kunskaper du lärde dig i Skapa dig vidare. Du måste därmed ha gått Skapa dig vidare för att kunna gå denna fördjupningskurs. Kursen är en distansutbildning på halvtid med tre obligatoriska träffar på skolan.

 • Yogalärarutbildning med mindfulness

  Höstterminen 2023

  Ansökan till HT23 öppnar under våren 2023

  Yogalärarutbildning med mindfulness är en ettårig halvtidsutbildning på distans kombinerat med 6 närträffar på Väddö folkhögskola. Under utbildningen varvas teori med praktik och du får möjlighet att utvecklas som yogalärare.

 • Etableringskurs

  Målgruppen för utbildningen är personer som omfattas av etableringsuppdraget enligt lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare och som har en pågående etableringsplan. Personer med kort utbildningsbakgrund prioriteras. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar vem som ska delta i utbildningen.

 • SMF

  Väddö folkhögskola, i samarbete med Arbetsförmedlingen, inbjuder till en spännande och utvecklande 13 veckors SMF-kurs. Ansök till kursen via din handläggare på arbetsförmedlingen.

Share This