• Allmän kurs Distans

  Höstterminen 2021

  Ansökan för HT21 öppnar i januari

  Allmän kurs Distans är en flexibel och modern utbildning. Kursen vänder sig till dig som vill läsa in gymnasiekurser på ett smidigt sätt. Utbildningen gäller CSN-berättigade heltidsstudier för dig över 18 år. Välkommen med din ansökan!

 • Allmän kurs i Norrtälje

  Allmän kurs i Norrtälje

  Höstterminen 2021

  Ansökningsperioden för HT21 öppnar i januari

  Allmän kurs i Norrtälje är en utbildning för vuxna som vill läsa in motsvarande gymnasiekurser. Det är CSN-berättigade heltidsstudier på dagtid. Du studerar mellan 1-3 år, beroende på vad du har för tidigare erfarenhet. Välkommen!

 • Tre studenter tittar på en datorskärm och skrattar

  Allmän kurs på Väddö

  Höstterminen 2021

  Ansökningsperioden för HT21 öppnar i januari

  Vill du läsa in grundskolekurser eller gymnasiekurser samtidigt som du lär dig om hälsa och personlig utveckling? Vill du flytta hemifrån och istället bo på skolans internat? Då är den här utbildningen rätt för dig. Utbildningen är mellan 1–3 år, beroende på din tidigare erfarenhet och är till för dig som är minst 18 år.

 • En kvinna med stetoskop runt halsen pratar med en annan kvinna

  Allmän kurs med yrkesinriktning undersköterska

  Höstterminen 2020

  Ansökningsfönstret för höstterminen är stängt

  Utbildningen är till för dig som saknar slutbetyg från gymnasiet och som samtidigt vill förbereda dig för ett yrkesliv som undersköterska.

 • Hälsopedagog

  Höstterminen 2020

  Ansökningsperioden för HT21 öppnar i slutet av januari

  Utbildningen Hälsopedagog är till för dig som på olika sätt vill främja hälsa och för dig som vill arbeta professionellt med hälsopromotion och friskvård med ett helhetsperspektiv nära naturen. Målet för utbildningen är att du ska kunna verka inom olika hälsoområden.

 • Kost- och hälsocoach

  Kost- och hälsocoach

  Höstterminen 2021

  Ansökningsperioden för HT21 öppnar i slutet av januari

  Att arbeta som Kost- och Hälsocoach innebär att kunna stötta och motivera människor som vill göra en livsstilsförändring. För en kost och hälsocoach är det lika viktigt att kunna leda ett motiverande samtal som att ha god kunskap i hälsa, kost och fysisk aktivitet.

 • Change course Väddö folkhögskola

  change course

  The application window has closed

  Are you one of our 28 aspiring changemakers, crazy enough to think you can reform the world? (You can.) Change course is an education in social entrepreneurship. Our mission is to provide the dreamers of today with the tools they need to solve the problems of tomorrow. Please note that the application link to SchoolSoft is for our Swedish applicants. International applicants apply via the PDF-form.

 • Humorprogrammet

  Vårterminen 2022

  Ansökningsperioden för VT22 öppnar i september 2021

  Drömmer du om att arbeta med humor? Då har du hittat rätt. I samarbete med House of Comedy ger Väddö folkhögskola en unik yrkesutbildning i komik. Utbildningen ges varje vårtermin på plats på Väddö folkhögskola.

 • Irländsk folkmusik

  Vårterminen 2021

  Ansökan är stängd

  Har du spelat ditt melodiinstrument i minst två år och är nyfiken på irländsk folkmusik? På Irländsk folkmusik får du fördjupa dig inom genren under en termin. Kursen är på halvtid (50%) och ges på distans med fyra helgträffar på Väddö folkhögskola i natursköna Roslagen.

 • Två händer som håller varandra

  Omvårdnad med socialpedagogisk grund

  Höstterminen 2020

  Ansökningsfönstret för höstterminen är stängt

  Omvårdnad med socialpedagogisk grund är utbildningen för dig som är intresserad av socialpedagogik och som vill arbeta inom vården, t ex. med hemtjänst eller personlig assistans. Efter avslutad utbildning har du en gedigen grund att möta arbetslivets behov inom omvårdnad och du är behörig att vidareutbilda dig till undersköterska. Utbildningen är särskilt lämplig för dig som behöver språkstöd.

 • Humanistisk socialpedagog 1 år Väddö folkhögskola

  Humanistisk socialpedagog 1 år

  Höstterminen 2020

  Sista ansökningsdag har passerat

  Denna distansutbildning är på ett år och riktar sig till er som har erfarenhet från yrkesområdet men som saknar adekvat utbildning. Med validering av de studerandes sedan tidigare förvärvad kunskap.

 • Humanistisk socialpedagog 2 år

  Vårterminen 2022

  Ansökningsperioden för VT22 öppnar i augusti

  Denna distansutbildning är på två år och riktar sig till er som har erfarenhet från yrkesområdet men som saknar adekvat utbildning. Med validering av de studerandes sedan tidigare förvärvad kunskap.

 • Skapa dig vidare

  Höstterminen 2021

  Ansökningsperioden för HT21 öppnar i januari

  Skapa dig vidare är en distansutbildning på halvtid med fyra obligatoriska träffar. Under kursen får du lära dig om kreativt skapande, ayurveda (indisk medicin) och yoga för personlig utveckling och återhämtning. Du behöver inga förkunskaper.

 • Agenda 2030 akademin

  Höstterminen 2020

  Sista ansökningsdag har passerat

  Agenda 2030 akademin är en ettårig halvtidsutbildning på distans i konsten att hantera globala problem med lokala lösningar och metoder. Under utbildningen ges sex obligatoriska kursträffar på Väddö folkhögskola för inspiration, diskussion och idéutbyte – allt med FN:s globala utvecklingsmål som utgångspunkt.

 • Ekohushåll – i teori och praktik

  Vårterminen 2022

  Ansökan öppnar i augusti 2021

  Deltidsutbildningen Ekohushåll – i teori och praktik ges på distans med åtta helgträffar under mars-december. Kursen vägleder dig genom ekohushållningens många olika kunskaper. Vi lär oss att gå från konsument till producent och skapar nya beteendemönster för en mer hållbar och meningsfull tillvaro.

 • Etableringskurs

  Målgruppen för utbildningen är personer som omfattas av etableringsuppdraget enligt lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare och som har en pågående etableringsplan. Personer med kort utbildningsbakgrund prioriteras. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar vem som ska delta i utbildningen.

 • SFI

  På Väddö folkhögskola kan du läsa SFI. SFI (Svenska för invandrare) är till för dig som inte har svenska som modersmål, och som vill lära dig grunderna i det svenska språket. Att studera på SFI är gratis. Du ansöker via din hemkommun.

 • SMF

  Väddö folkhögskola, i samarbete med Arbetsförmedlingen, inbjuder till en spännande och utvecklande 13 veckors SMF-kurs. Ansök till kursen via din handläggare på arbetsförmedlingen.

Share This