SKAPA DIG VIDARE

Unna dig kravlöst skapande på distans!

Skapa dig vidare är en distansutbildning på halvtid med fyra obligatoriska träffar. Under kursen får du lära dig om bild- och symbolarbete både för personlig utveckling och som återhämtning. Du behöver inga förkunskaper.

Kursen vänder sig både till dig som vill prova på, och till dig som vill fortsätta med, kreativt skapande. Fokus ligger på ett symbolarbete där varje målning, lerfigur och skapelse kan ge insikter om dig själv.
 

Fysiska träffar…

Vi ses på fyra obligatoriska träffar på skolan med kravlöst skapande som ledord. Vi målar, skapar i lera och andra material, skriver sagor och läser myter. Vi använder naturen som avkoppling och inspiration i skapandeprocessen.

Vi arbetar med KASAM som teori. KASAM betyder Känsla Av SAMmanhang och träffarna är upplagda för att du ska få möjlighet att arbeta med din egen känsla av sammanhang i livet, något som bevisats har goda effekter på människans hälsa. Deltagande i kursträffarna är obligatoriskt. Boende och mat får du på skolan under träffarna, kost och logi är 1 450 kronor per träff.
 

…varvade med eget arbete

Mellan träffarna arbetar du med din egen process i uppgifter som anknyter till träffarna. Du jobbar med hemuppgifter som ger dig en väg in i en skapande, meningsfull vardag. Du delar reflektioner och målade bilder med din grupp via vår kursplattform. Du läser om anknytningsteori, en bok i KASAM och valfri bok om symboler samt kompendier som du får från skolan.

Arbetet mellan träffarna kan du lägga upp till stor del som du vill, men du behöver arbeta med vissa uppgifter en liten stund varje dag, exempelvis inför drömgruppen där du övar att skriva ner dina drömmar under några dagar.

Du behöver tillgång till en dator eller motsvarande för att kunna delta i distansundervisningen. Litteraturlista delas ut vid kursens start.

Vid kursens slut får du ett kursintyg.
 

De fysiska träffarnas upplägg

Nedan kan du ta del av hur de olika träffarna kommer att se ut och vilket tema de har.
 

Träff 1: Var kommer jag ifrån?

Du får arbeta med din egen historia. Var har jag mina rötter och hur har de påverkat mig i livet? Vi gör en KASAMvandring och pratar om vikten av att känna mening i livet.

Datum för första träffen:
23/1-25/1 2019

Tider:
23/1: kl. 15.00-19.00
24/1: kl. 8.30-16.00 med reservation för ev. senare kvällsarbete
25/1: kl. 8.30-16.00
 

Träff 2: Var är jag idag?

Du arbetar med ditt nu. ”Hur har jag det idag i mitt liv?” Du stannar upp och överblickar nuet. Får prova på avslappningsmetoder för att vila i nuet. Vi provar även på att arbeta i drömgrupp utifrån M. Ullmans modell.

Datum för andra träffen:
6/3-8/3 2019

Tider:
6/3: kl. 15.00-19.00
7/3: kl. 8.30-16.00 med reservation för ev. senare kvällsarbete
8/3: kl. 8.30-16.00
 

Träff 3: Vart är jag på väg?

Du arbetar med din framtid, målar ditt liv om ett år, lämnar det som du vill göra dig av med och tar med dig det du behöver för framtiden. Vi tar hjälp av naturen som kraftkälla för att skapa nya utblickar in i framtiden.

Datum för tredje träffen:
10/4-12/4 2019

Tider:
10/4: kl. 15.00-19.00
11/4: kl. 8.30-16.00 med reservation för ev. senare kvällsarbete
12/4: kl. 8.30-16.00
 

Träff 4: KASAM

Fördjupning i KASAM samt kursmoment utifrån önskemål från gruppen. Vi skapar en gemensam avslutningsceremoni och säger välkommen till sommaren.

Datum för fjärde träffen:
22/5-24/5 2019

Tider:
22/5: kl. 15.00-19.00
23/5: kl. 8.30-16.00 med reservation för ev. senare kvällsarbete
24/5: kl. 8.30-16.00

Välkommen till en inspirerande termin tillsammans med oss!

Kursfakta

Start: 7 januari 2019

Omfattning: Halvtid (50 %) på distans med 4 obligatoriska träffar på skolan

Ansök senast: 31 oktober 2018

Längd: 1 termin

Antal platser: 12

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs

Antagningskriterier: Bifoga ett personligt brev till din ansökan där du berättar varför du vill gå utbildningen.

När du fått antagningsbeskedet och bestämt dig för att börja på skolan ska du skicka in ett personbevis för studier till oss. Personbevis beställer du själv från Skatteverkets hemsida.

Urval: Vi strävar efter en så varierad och motiverad grupp av deltagare som möjligt.

CSN: Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.

Pris: Kost och logi vid de fysiska träffarna kostar 1450 kr per träff (logi under två nätter, inkl. lakan och handduk, samt kost dag 1-3).

Kontaktperson: Emma Franzén, kursansvarig
E-post: emma.franzen@vaddo.fhsk.se
Telefon: 0176-528 11

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Share This