HÄLSOPEDAGOG+

Välj mellan diplomerad, certifierad och examinerad!

Hälsopedagog+ är en hälsoutbildning med valfrihet. Du kan välja tre olika längder på din utbildning, beroende på vad du har för mål för framtiden. Studera till diplomerad Hälsoinspiratör (1 år), certifierad Personlig tränare och/eller Kostrådgivare (1,5 år) eller examinerad Hälsopedagog (2 år).

Som ny deltagare på Hälsopedagog+ börjar du alltid på vår grundutbildning. När det första året är slut kan du, om du vill, studera vidare. Läs om de olika stegen som du kan välja mellan genom att klicka dig runt i menyn till höger.

Infografik till Hälsopedagog+

Mentorskap

Under alla tre utbildningsstegen har du en personlig mentor. Denne stöttar, vägleder och har kontinuerliga utvecklingssamtal med dig.

Ekonomi

Studier på folkhögskola är gratis men för Hälsopedagog+ tillkommer det kostnader för specialmaterial, resor, utrustning, eventuella tillvalskurser samt en externat- eller internatavgift, beroende på om du väljer att bo på skolan eller inte. Studieresor görs oftast inom SL-biljettens resezoner. Se varje steg för specifika kostnader som tillkommer utöver externat- eller internatavgiften.

Externatavgift

Studerande som bor utanför skolan betalar 5 460 kr per termin i externatavgift. För detta får du för- och eftermiddagskaffe/te, lunch, festmåltider och matsäck vid resor.

Internatavgift

Kostnaden för ett internatrum är från 4 159 kr – 4 697 kr per månad, beroende på om det är ett enkelrum eller en dubblett. Dubblett innebär att du delar dusch och toalett med en annan deltagare. I hyran ingår mat från måndag frukost till fredag lunch.

I båda alternativen ingår kostnader för bl.a. guidning vid studiebesök, försäkring och kopiering.
Kursen är studiemedelsberättigad på eftergymnasial nivå.

Bra att tänka på

Tänk på att du under alla tre utbildningssteg behöver ha tillgång till viss friluftsutrustning som

  • vädertåliga kläder för alla årstider
  • sovsäck och liggunderlag
  • ryggsäck (minst 30 liter) med avbärarbälte.

Logotyp Branschrådet för hälsa

Kursfakta

Kurslängd: 1 år, 1.5 år eller 2 år

Kursstart: 19 augusti 2019

Sista ansökningsdag: 15 maj 2019

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet och personliga intervjuer

Studietakt: Heltid (100 %)

Terminsdatum:
HT 2019: 19/8 – 20/12
VT 2020: 7/1 – 5/6

Kontaktperson:
Lotta Hertzberg, kursansvarig
E-post: lotta.hertzberg@vaddo.fhsk.se
Telefon: 0176-528 08

Ansökan: ansökan görs till grundutbildningen. Därefter söker du internt om du vill studera vidare på skolan. Prata med din personliga mentor.

Instagram

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Share This