HÄLSOPEDAGOG+

Välj mellan diplomerad, certifierad och examinerad!

Hälsopedagog+ är en hälsoutbildning med valfrihet. Du kan välja tre olika längder på din utbildning, beroende på vad du har för mål för framtiden. Studera till diplomerad Hälsoinspiratör (1 år), certifierad Personlig tränare och/eller Kostrådgivare (1,5 år) eller examinerad Hälsopedagog (2 år).

Som ny deltagare på Hälsopedagog+ börjar du alltid på vår grundutbildning. När det första året är slut kan du, om du vill, studera vidare. Läs om de olika stegen som du kan välja mellan genom att klicka dig runt i menyn till höger.

Infografik till Hälsopedagog+
Hälsopedagog+ är den perfekta utbildningen för dig som vill få breda och kvalificerade kunskaper inom folkhälsa och friskvårdsfrämjande. Här står det praktiska arbetet i fokus. Utbildningen lämpar sig både för dig som endast vill ha den grundläggande kompetensen inom friskvårdsfrämjande och för dig som i framtiden vill arbeta professionellt med hälsa ur ett helhetsperspektiv.

Deltagare som har gått utbildningen tidigare arbetar idag inom många olika hälsoområden. De är egenföretagare eller föreläsare inom personlig utveckling, de leder stresshanteringskurser, driver hälsoprojekt inom vården, är personliga tränare på gym eller motionsledare på simhall, är kostrådgivare, massörer, m.m. Med en gedigen hälsoutbildning som bas är det dina mål och intressen som sätter ramarna.

 

Mentorskap

Under alla tre utbildningsstegen har du en personlig mentor. Denne stöttar, vägleder och har kontinuerliga utvecklingssamtal med dig.

Ekonomi

Undervisningen på Hälsopedagog+ är gratis. Däremot tillkommer det kostnader för specialmaterial, kostnader för boende och resor vid vissa kursmoment, eventuella tillvalskurser samt en externat- eller internatavgift, beroende på om du väljer att bo på skolan eller inte. Studieresor görs oftast inom SL-biljettens resezoner. Se varje steg för specifika kostnader som tillkommer utöver externat- eller internatavgiften.


Externatavgift

Studerande som bor utanför skolan betalar 5 460 kr per termin i externatavgift. För detta får du för- och eftermiddagskaffe/te, lunch, festmåltider och matsäck vid resor.


Internatavgift

Kostnaden för ett internatrum är från 4 209 kr – 4 747 kr per månad, beroende på om det är ett enkelrum eller en dubblett. Dubblett innebär att du delar dusch och toalett med en annan deltagare. I hyran ingår mat från måndag frukost till fredag lunch.

I båda alternativen ingår kostnader för bl.a. guidning vid studiebesök, försäkring och kopiering.

Kursen är studiemedelsberättigad på eftergymnasial nivå.

 

Bra att tänka på

Tänk på att du under alla tre utbildningssteg behöver ha tillgång till viss friluftsutrustning som

  • vädertåliga kläder för alla årstider
  • sovsäck och liggunderlag
  • ryggsäck (minst 30 liter) med avbärarbälte.

Logotyp Branschrådet för hälsa

 

 

 

Kursfakta

Kurslängd: 1 år, 1.5 år eller 2 år

Kursstart: 19 augusti 2019

Sista ansökningsdag: Du kan inte längre söka till kursstarten 2019. Ansökningsperioden till höstterminen 2020 öppnar under våren.

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet och personliga intervjuer

Studietakt: Heltid (100 %)

Terminsdatum:
HT 2019: 19/8 – 20/12
VT 2020: 7/1 – 5/6

Kontaktperson:
Lotta Hertzberg, kursansvarig
E-post: lotta.hertzberg@vaddo.fhsk.se
Telefon: 0176-528 08

Ansökan: ansökan görs till grundutbildningen. Därefter söker du internt om du vill studera vidare på skolan. Prata med din personliga mentor.

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Share This