ALLMÄN KURS

Läs in grundskole- eller gymnasiekurser!

Allmän Kurs i Solna är en trivsam skola där gemenskap och struktur får dig att växa tillsammans med andra. Skolan ligger några minuters gångväg från tunnelbanan vid Solna Centrum. Allmän Kurs i Solna är ett samarbete mellan Väddö och Södertörns folkhögskolor.

Hos oss kan du studera gymnasiegemensamma ämnen i en lugn och kreativ miljö. Efter avslutad kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan och andra utbildningar. Vi ligger i Solna Folkets Hus. Det centrala läget gör att det tar cirka tre minuter till Solna centrum, där du hittar tunnelbana, bussar och tvärbana. Här finns även ett stort utbud av restauranger och butiker.

Väddö folkhögskolas allmänna kurs vänder sig till dig som vill bli färdig med gymnasiet för att för att därefter börja arbeta. Studiebesök m.m. är inriktade mot arbetslivet.

I samma lokaler finns Södertörns folkhögskolas allmänna kurs som vänder sig till dig som behöver grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på högskola/yrkeshögskola. Studiebesök är inriktade mot framtida studier.

Antagning och det mesta av undervisningen sker gemensamt. Du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss. Du går på skolan ett till tre år beroende på dina tidigare betyg och erfarenheter. Vi tar ut en terminsavgift på 500 kr som täcker bl.a. försäkrings- och kopieringskostnader.

Kursfakta

Kursstart: 20 augusti 2018
Sista ansökningsdag: 15 maj 2018
Terminstider: Höstlov: vecka 44, Sportlov: vecka 9, Påsklov: vecka 14
Kontaktperson: Anna Leander, e-post: anna.leander@allmankurs.se, tfn: 0176-528 25
Ekonomi: Studierna kostar inget.
CSN: Studierna är studiemedelsberättigade.

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 4

Något jag har uppskattat med att gå på folkhögskola är friheten att forma innehållet som också leder till stimulering av ansvarsförmåga och kreativitet. Det är också bra hur det tas hänsyn till elevernas mående.

Michaela Sundström Hälsopedagog

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Share This