ALLMÄN KURS I SOLNA

Bli behörig på Allmän kurs i Solna!

Allmän kurs i Solna är en utbildning för vuxna som vill läsa in grundskole- och/eller gymnasiekurser. Det är CSN-berättigade heltidsstudier på dagtid. Du studerar mellan 1-3 år, beroende på vad du har för tidigare erfarenhet. Har du till exempel läst ett år på gymnasiet behöver du bara läsa två år på folkhögskola för att få din gymnasiebehörighet.

På Allmän kurs studerar du i en lugn och kreativ miljö med din framtid i fokus. Vi lägger upp en personlig kursplan som är anpassad efter dina behov. Efter avslutad kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan, andra utbildningar eller komma ut i arbetslivet. Om du vill öva för högskoleprovet hjälper vi dig med det också.

Samarbete mellan två folkhögskolor

Allmän kurs i Solna är ett samarbete mellan Väddö folkhögskola och Södertörns folkhögskola. Väddö folkhögskolas allmänna kurs vänder sig till dig som vill bli färdig med gymnasiet för att därefter börja arbeta. Studiebesök m.m. är inriktade mot arbetslivet.

Södertörns folkhögskolas allmänna kurs vänder sig till dig som behöver grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på högskola/yrkeshögskola. Studiebesök är inriktade mot framtida studier.

Antagning och det mesta av undervisningen sker gemensamt.

Det här kommer du att studera:

  • Matematik
  • Svenska
  • Engelska
  • Historia
  • Samhällskunskap
  • Religion
  • Naturkunskap

Utöver det kan du varje termin studera en valbar kurs.

Att studera på folkhögskola

Att studera på folkhögskola är inte som att studera på grundskola, gymnasium eller Komvux. Folkhögskolan är en helt egen studieform – här utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper. En stor del av undervisningen bygger på diskussioner och delaktighet. Med gemenskap och struktur vill vi inspirera dig till att växa tillsammans med andra.

Vi arbetar med varierande undervisningsmetoder. Enskilda arbeten varvas med grupparbeten och projektarbeten. Vi har inlämningsuppgifter och muntliga redovisningar. Då och då tar vi en paus från klassrummen och åker på studiebesök tillsammans.

Plats

Allmän kurs i Solna ligger i Solna Folkets Hus. Det centrala läget gör att det tar cirka tre minuter till Solna centrum, där du hittar tunnelbana, bussar och tvärbana. Här finns även ett stort utbud av restauranger och butiker.

Kursfakta

Plats: Folkets hus i Solna, Skytteholmsvägen 2

Kursstart, hösten 2019: 19 augusti
Nya deltagare: kl. 10.00
Gamla deltagare: kl. 13.00

Sista ansökningsdag: Ansök snarast

Antagningsvillkor: Personlig intervju, du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss.

Antagning: Två gånger per år (augusti och januari).

Kontaktperson: Anna Leander
E-post: anna.leander@allmankurs.se
Telefon: 08-745 82 04

Ekonomi: Studierna kostar inget men vi tar ut en avgift på 800 kr per termin för att täcka kostnader för kopiering, internet och försäkring.

CSN: Studierna är studiemedelsberättigade.

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Share This