ALLMÄN KURS DISTANS

Vi möter dig där du är!

Allmän kurs Distans är en flexibel och modern utbildning. Kursen vänder sig till dig som vill läsa in gymnasiekurser och bli behörig på ett flexibelt sätt. Utbildningen gäller CSN-berättigade heltidsstudier. Vi har inga schemalagda lektioner men erbjuder lärarledda lektioner i våra lokaler i Solna för de som vill. Under kursens gång kommer vi även ha 6 fysiska träffar i Solna för samtal, examinationer och redovisningar.

På Allmän kurs Distans är det du som bestämmer. Studera på den plats där du känner dig mest fokuserad på en tid som passar dig. Vi hjälper dig med att lägga upp en personlig kursplan som är anpassad efter dina behov, så att du kan komma vidare med dina mål och delmål. Efter avslutad kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan, andra utbildningar eller komma ut i arbetslivet. Om du vill öva för högskoleprovet hjälper vi dig med det också.

I utbildningen ingår följande ämnen:

  • Matematik
  • Svenska
  • Engelska
  • Historia
  • Samhällskunskap
  • Religion
  • Naturkunskap

Folkhögskolekurs på distans

Att studera en folkhögskolekurs är inte som att studera på gymnasiet eller på Komvux. Folkhögskolan är en egen studieform som bland annat baseras på frihet under ansvar. Detta är särskilt viktigt på våra distansutbildningar. I utbildningen utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper. För att kunna tillgodogöra dig kursen på distans behöver du ha tillgång till en dator med internetuppkoppling samt tid att avsätta ca 40 h/veckan för studier.

Välkommen med din ansökan!

Allmän kurs Distans på Väddö folkhögskola

Kursfakta

Kursstart: 3 september 2018

Nivå: Gymnasienivå

Plats: Distanskurs, du studerar där du vill större delen av tiden. De obligatoriska träffarna sker på Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2 i Solna.

Fysiska träffar: Kursen har 6 fysiska träffar per läsår. Träffarna är obligatoriska och då har vi examinationer, redovisningar och diskussioner.

Längd: 1-3 år beroende på tidigare erfarenhet.

Omfattning: Heltid (100 %)

Sista ansökningsdag: Skicka in din ansökan snarast för att säkra din plats. Vi tar in sökanden löpande under hösten.

Antagningsvillkor: Personligt brev samt intervju, du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss. Intervjun går att genomföras via Skype.

Ansök: Du kan ansöka till kursen på två olika sätt

1. Klicka på ”Ansök” i menyn ovan. Du skickas då vidare till vår ansökningsplattform SchoolSoft.

2. Mejla din ansökan till susanne.monroe@allmankurs.se Din ansökan ska bestå av ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen, kopior av betyg och personbevis för studier.

Din personliga information används dels för att kunna administrera din ansökan och dels för att kunna kontakta dig om kursen. Den ges inte ut till någon annan utan ditt godkännande.

Kontaktperson: Susanne Monroe, kursansvarig, Mobil: 0703-034812, E-post: susanne.monroe@allmankurs.se

Ekonomi: Studierna kostar inget men vi tar ut en avgift på 500 kr/termin för att täcka administrativa kostnader.

CSN: Studierna är studiemedelsberättigade.

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 1

Väddötiden var bara början på min resa genom hälsans värld. Området hälsa är oändligt och på skolan får du tid och utrymme att grotta ner dig ordentligt.

Clara Olsson, hälsopedagog

Citat 2

Efter en termin här på Väddö folkhögskola känner jag mig mer och mer övertygad om att kunna dra ett likhetstecken mellan hälsa och balans.

Ulrika Ahrborg, deltagare på hälsopedagogkursen

Citat 3

Det vi studerade gjorde vi också praktiskt, vilket gjorde att när jag sen kom ut som färdig hälsopedagog hade jag redan en praktisk erfarenhet av yrket.

Malin Zetterqvist, hälsopedagog

Share This